Ankkarillettes

Rillette on ranskalaisesta keittöstä tuttu alkuruoka, jota nautitaan vaikkapa leivän päällä hillokkeen ja punaviinin kera.
Ankkarillettes + viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
6-8 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
1 tlk ( 2 koipea/tlk) ankankoipia rasvoineen (confit de canard)
300 g pakastettua broilerinmaksaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
1/2 dl madeiraa tai kuivaa vermuttia
LISÄKSI
patonkia tai maalaisleipää
viikunahilloa
Valmistusaika:30 minuuttia + kiinteytymisaika
1 Ruskista sulatettu ja valutettu broilerinmaksa säilyketölkistä saadussa ankanrasvassa. Mausta seos suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Jäähdytä nesteineen.
2 Ota ankankoivet rasvasta, poista nahka ja irrota lihat luista. Jauha jäähtynyt broilerinmaksa monitoimikoneessa. Lisää ankanlihat ja 1/2 dl säilyketölkin ankanrasvaa. Jauha karkeaksi massaksi ja mausta madeiralla. Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa. Lusikoi massa pateevuokaan tai annosvuokiin. Anna kiinteytyä jääkaapissa.
3 Tarjoa rillettes tuoreen patongin tai paahdetun maalaisleivän kanssa. Myös viikunahillo sopii lisäkkeeksi.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Ruskista sulatettu ja valutettu broilerinmaksa säilyketölkistä saadussa ankanrasvassa. Mausta seos suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Jäähdytä nesteineen.
2 Ota ankankoivet rasvasta, poista nahka ja irrota lihat luista. Jauha jäähtynyt broilerinmaksa monitoimikoneessa. Lisää ankanlihat ja 1/2 dl säilyketölkin ankanrasvaa. Jauha karkeaksi massaksi ja mausta madeiralla. Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa. Lusikoi massa pateevuokaan tai annosvuokiin. Anna kiinteytyä jääkaapissa.
3 Tarjoa rillettes tuoreen patongin tai paahdetun maalaisleivän kanssa. Myös viikunahillo sopii lisäkkeeksi.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
1 tlk ( 2 koipea/tlk) ankankoipia rasvoineen (confit de canard)
300 g pakastettua broilerinmaksaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
1/2 dl madeiraa tai kuivaa vermuttia
LISÄKSI
patonkia tai maalaisleipää
viikunahilloa
Valmistusaika:30 minuuttia + kiinteytymisaika
Lisää muistilistaan