Grillatut kanavartaat 19 Crimes tyyliin

Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen.
Rikollisen hyvät kanavartaat + viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset vartaisiin:
n. 1 kg kanan paistileikettä
1 dl 19 Crimes Chardonnay -valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
2-3 valkosipulia
5-6 oksaa timjamia
1 sitruunan mehu
suolaa & pippuria
Ainekset jugurttikastikkeeseen:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl juustokuminaa
1 rkl korianterin lehtiä
1 tl hunajaa
½ limen mehu
suolaa & pippuria
Valmistusohjeet:
1 Ota kulho johon mahtuvat kaikki vartaiden ainekset.
2 Paina kämmenellä valkosipulit rikki ja heitä kulhoon. Lisää kulhoon muut marinadiainekset ja sekoita.
3 Poista kanoista turhat rasvat ja laita kulhoon. Sekoita marinadi hyvin kanoihin ja laita kanat pussissa yöksi jääkaappin.
4 Kuumenna toinen puoli grillistä kuumaksi. Pujottele ennen kypsennystä kanat vartaisiin ja jätä pöydälle odottamaan grillin kuumenemista. Vartaisiin voit pujotella myös sitruunan siivut kanan palojen väliin.
5 Kun grillin paistoritilä on kuuma, paista kanoihin molemmin puolin hyvä väri ja siirrä epäsuoraan lämpöön noin 45 minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
6 Valmista jugurttikastike eli silppua korianteri pieneksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
7 Tarjoile kanat esimerkiksi nopeasti kuumalla grilliritilällä paistetun pak choin ja padron paprikoiden kanssa.
8 Kaada lasiin 19 Crimes Chardonnay'ta, lataa Living Wine Label äppi App Storesta tai Google Playsta ja katsele & kuuntele etiketin Jane Castingsin tarina.
Taste of Nikinmäki 
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Valmistusohjeet:
1 Ota kulho johon mahtuvat kaikki vartaiden ainekset.
2 Paina kämmenellä valkosipulit rikki ja heitä kulhoon. Lisää kulhoon muut marinadiainekset ja sekoita.
3 Poista kanoista turhat rasvat ja laita kulhoon. Sekoita marinadi hyvin kanoihin ja laita kanat pussissa yöksi jääkaappin.
4 Kuumenna toinen puoli grillistä kuumaksi. Pujottele ennen kypsennystä kanat vartaisiin ja jätä pöydälle odottamaan grillin kuumenemista. Vartaisiin voit pujotella myös sitruunan siivut kanan palojen väliin.
5 Kun grillin paistoritilä on kuuma, paista kanoihin molemmin puolin hyvä väri ja siirrä epäsuoraan lämpöön noin 45 minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
6 Valmista jugurttikastike eli silppua korianteri pieneksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
7 Tarjoile kanat esimerkiksi nopeasti kuumalla grilliritilällä paistetun pak choin ja padron paprikoiden kanssa.
8 Kaada lasiin 19 Crimes Chardonnay'ta, lataa Living Wine Label äppi App Storesta tai Google Playsta ja katsele & kuuntele etiketin Jane Castingsin tarina.
Taste of Nikinmäki 
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Ainekset vartaisiin:
n. 1 kg kanan paistileikettä
1 dl 19 Crimes Chardonnay -valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
2-3 valkosipulia
5-6 oksaa timjamia
1 sitruunan mehu
suolaa & pippuria
Ainekset jugurttikastikkeeseen:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl juustokuminaa
1 rkl korianterin lehtiä
1 tl hunajaa
½ limen mehu
suolaa & pippuria
Lisää muistilistaan
  • Täsmäsuositus
  • Tutustu viinin tarinaan
  • Kokeile myös:

    Grillatut karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

    Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on paras grilli-combo!