Paahdettu laventelikana

Laventeli muistuttaa paljon rosmariinia ja sopii samaan tapaan maustamiseen. Kokeile Kukkia Lautasella -kirjan herkullista ohjetta ja ranskalaista viinisuositusta.

Paahdettu laventelikana
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 300 g fenkolia

  • 400 g porkkanaa

  • 1 kg kokonainen kana

  • 100 g voita

  • ½ sitruuna

  • 2 rkl hunajaa

  • 1 rkl kuivattua laventelia

  • suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa fenkolit ja kuoritut porkkanat kuuteen osaan. Laita kanan sisälle voita ja puolikas sitruuna.

    2. Penslaa kana hunajalla ja ripottele päälle laventelia.

    3. Aseta vihannekset ja kana uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 160-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan.

    4. Tarjoa LYV-viinin kanssa.

Kukkia lautasella -kirja

Ohje ja kuva: Kukkia Lautasella

Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.

Tutustu ja osta Kukkia Lautasella -kirja>

apilasalaatti

Apilasalaatti


Apiloiden sesonki alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun saakka. Ne sopivat loistavasti salaatteihin. Tässä Kukkia Lautasella -kirjan ohjeessa apilat saavat joukkoonsa lehtikaalia, erilaisia yrttejä sekä comté-juustoa.

Katso resepti »