Karitsatartar & lipstikkakreemi

Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Karitsatartar & lipstikkakreemi
4 HLÖ
45-60 MIN
1 Leikkaa punasipuli pieniksi paloiksi.
2 Sekoita omenaviinietikka ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon sinapin siemenet ja punasipuli. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä.
3 Leikkaa karitsan liha pieniksi kuutioiksi.
4 Soseuta lipstikka ja yhdistä creme fraichen kanssa ja mausta suolalla.
5 Sekoita kulhossa karitsan liha ja mausta jäähtyneellä punasipuli-sinapin siemen vinegretillä. Lisää kylmäpuristettu rypsiöljy ja mausta suolalla. Tarkista maku.
6 Tarjoile lipstikkakreemin ja pikkelöityjen kanttarellien kanssa.
7 Nauti tartarin kanssa Tarapacá +Plus -luomupunaviiniä.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
n. 350 g karitsan ulkofilettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 punasipuli
1 rkl sinapin siemeniä
1 dl pikkelöityjä kanttarelleja esim. Kaskeinmarjan
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 puntti lipstikkaa
1 dl creme fraichea
suolaa
Lisää muistilistaan

Suositukset