Glöet-juustokakku

Tämä kaunis raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Glöet-juustokakku
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
+ 60 MIN
Pohja:
75 g piparkakkuja
75 g Digestive keksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ appelsiinin raastettu kuori
¾ dl Glöet glögikuohuviiniä
Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl mansikka- tai mustikkamehua
1 dl Glöet-glögikuohuviiniä
Koristeeksi (esimerkiksi):
marenkia
pieniä karkkikeppejä
viikunoita
rosmariinin oksia
pensasmustikoita
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
2 Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
3 Kuumenna Glöet-glögikuohuviini. Liuota hyvin puristetut liivatteet Glöetin sekaan. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
4 Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta mehu kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana Glöet kuohuviinin joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
5 Koristele Glöetjuustokakku toiselta reunalta. Ensin murskattua marenkia ja päälle viikunan siivuja, rosmariinin oksia, marjoja ja karkkikeppejä.
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
2 Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
3 Kuumenna Glöet-glögikuohuviini. Liuota hyvin puristetut liivatteet Glöetin sekaan. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
4 Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta mehu kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana Glöet kuohuviinin joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
5 Koristele Glöetjuustokakku toiselta reunalta. Ensin murskattua marenkia ja päälle viikunan siivuja, rosmariinin oksia, marjoja ja karkkikeppejä.
Pohja:
75 g piparkakkuja
75 g Digestive keksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ appelsiinin raastettu kuori
¾ dl Glöet glögikuohuviiniä
Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl mansikka- tai mustikkamehua
1 dl Glöet-glögikuohuviiniä
Koristeeksi (esimerkiksi):
marenkia
pieniä karkkikeppejä
viikunoita
rosmariinin oksia
pensasmustikoita
Lisää muistilistaan
  • Kakun valmistukseen ja sen kanssa