Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla

Makeaa.fi -leivontablogaaja Liisan herkullisten pavlovien mustikkamarinadissa maistuu kotimainen luomulikööri.
Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
45-60 MIN
1 Aloita mustikoiden marinoimisella eli mittaa tuoreet tai jäiset mustikat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja likööri ja laita seos jääkaappiin marinoitumaan.
2 Valmista seuraavaksi marenkipohjat eli vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on kauniin kiiltävää ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Siivilöi inkivääri vaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin.
3 Laita vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle uunipellille 6-8 halkaisijaltaan noin 8 cm:n kokoista pesää.
4 Paista pohjia 100 asteisessa uunissa noin 1h-1h 30 minuuttia, tai kunnes pohjat irtoavat leivinpaperista varovasti nostettaessa. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
5 Valmista täyte vatkaamalla kerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
6 Levitä täyte marenkipohjan syvennykseen ja lusikoi päälle marinoituja mustikoita. Tarjoile heti.
Liisa Westerberg
Resepti
Makeaa.fi bloggaaja Liisa Westerberg
MARINOIDUT MUSTIKAT
2-3 dl tuoreita tai pakastemustikoita
2 rkl sokeria
1 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
POHJA
3 luomukananmunan valkuaista
hyppysellinen suolaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl kuivattua inkivääriä
TÄYTE
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 rkl sokeria
Lisää muistilistaan

Suositukset