Mustikka-inkivääri kuppikakut

Makeaa.fi -leivontabloggaaja Liisan herkullisten kuppikakkujen mausteena on kotimainen luomumustikkalikööri.
aa
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
45-60 MIN
12 kpl
Pohja
100 g voita
3 luomukananmunaa
1 3/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl luontaista vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
3/4 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
4 dl mustikoita
(1 rkl perunajauhoa)
Kuorrute
3 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl kuivattua mustikkajauhetta
1 dl tomusokeria
3 rkl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
1 Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.
2 Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3 Lisää voisula munavaahtoon varovasti sekoittaen.
4 Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja inkiväärijauhe yhteen.
5 Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin.
6 Lisää viimeisenä likööri ja mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne ensin perunajauhoihin. Lisää pakastemustikat taikinaan jäisinä.
7 Jaa taikina 12 muffinssipellille asetettuun paperivuokaan.
8 Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kuorrute
1 Jäähdytä muffinssit ennen kuorruttamista.
2 Mittaa kuorrutetta varten kuohukerma, mascarpone, mustikkajauhe ja tomusokeri kulhoon.
3 Vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi. Lisää likööri ja vatkaa seos niin paksuksi, että sitä voi pursottaa.
4 Laita kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pohjien päälle.
Resepti

Makeaa.fi bloggaaja Liisa Westerberg

1 Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.
2 Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3 Lisää voisula munavaahtoon varovasti sekoittaen.
4 Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja inkiväärijauhe yhteen.
5 Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin.
6 Lisää viimeisenä likööri ja mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne ensin perunajauhoihin. Lisää pakastemustikat taikinaan jäisinä.
7 Jaa taikina 12 muffinssipellille asetettuun paperivuokaan.
8 Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kuorrute
1 Jäähdytä muffinssit ennen kuorruttamista.
2 Mittaa kuorrutetta varten kuohukerma, mascarpone, mustikkajauhe ja tomusokeri kulhoon.
3 Vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi. Lisää likööri ja vatkaa seos niin paksuksi, että sitä voi pursottaa.
4 Laita kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pohjien päälle.
Resepti

Makeaa.fi bloggaaja Liisa Westerberg

12 kpl
Pohja
100 g voita
3 luomukananmunaa
1 3/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl luontaista vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
3/4 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
4 dl mustikoita
(1 rkl perunajauhoa)
Kuorrute
3 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl kuivattua mustikkajauhetta
1 dl tomusokeria
3 rkl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
Lisää muistilistaan