Raikas Fresita-juustokakku

Kesän ihanimmassa kakussa on käytetty Fresita Orange -kuohuviiniä. Appelsiinilta maistuvasta kakusta saat helposti gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä.
Fresita Orange -juustokakku
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
+ 60 MIN
Pohja
200 g keksejä (kaura tai digestive)
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 appelsiinin kuoriraaste
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinirahkaa (esim. Valio)
250 g mascarponejuustoa
noin 1 dl tomusokeria
2 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
4 liivatelehteä
Kiille:
3 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
3 liivatetta
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua
mansikoita & vadelmia
syötäviä kukkia
marenkeja
Pohjan valmistus
1 Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2 Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakalvo, jotta saat reunoista siistit.
3 Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4 Painele keksiseos vuoan pohjalle kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täytteen valmistus
1 Pese appelsiini ja raasta sen kuori, jätä sivuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa lopuksi rahka ja appelsiinin kuoriraaste sekaan.
2 Notkista mascarpone-juusto nopeasti sokerin kanssa toisessa kulhossa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
3 Mittaa Fresita-kuohuviini pieneen kattilaan ja kuumenna. Sulata puristetut liivatteet kuohuviiniin ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen sekaan koko ajan kevyesti vatkaten.
4 Kääntele kerma-rahkaseos mukaan. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin 3-4 tunniksi.
Kiiteen valmistus
1 Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Lämmitä kuohuviini (älä kiehauta) ja sulata puristetut liivatelehdet kuohuviiniin. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
2 Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
3 Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Anni Paakkunainen
Fresita-kakun ohje ja kuva: Annin Uunissa

Palkittu bloggaaja ja ruokakirjailija (WSOY 2018) Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi
Pohjan valmistus
1 Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2 Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakalvo, jotta saat reunoista siistit.
3 Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4 Painele keksiseos vuoan pohjalle kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täytteen valmistus
1 Pese appelsiini ja raasta sen kuori, jätä sivuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa lopuksi rahka ja appelsiinin kuoriraaste sekaan.
2 Notkista mascarpone-juusto nopeasti sokerin kanssa toisessa kulhossa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
3 Mittaa Fresita-kuohuviini pieneen kattilaan ja kuumenna. Sulata puristetut liivatteet kuohuviiniin ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen sekaan koko ajan kevyesti vatkaten.
4 Kääntele kerma-rahkaseos mukaan. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin 3-4 tunniksi.
Kiiteen valmistus
1 Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Lämmitä kuohuviini (älä kiehauta) ja sulata puristetut liivatelehdet kuohuviiniin. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
2 Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
3 Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Anni Paakkunainen
Fresita-kakun ohje ja kuva: Annin Uunissa

Palkittu bloggaaja ja ruokakirjailija (WSOY 2018) Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi
Pohja
200 g keksejä (kaura tai digestive)
50 g voita tai margariinia
Täyte
1 appelsiinin kuoriraaste
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinirahkaa (esim. Valio)
250 g mascarponejuustoa
noin 1 dl tomusokeria
2 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
4 liivatelehteä
Kiille:
3 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
3 liivatetta
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua
mansikoita & vadelmia
syötäviä kukkia
marenkeja
Lisää muistilistaan