Mehevät tacot

"Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
4 HLÖ
45-60 MIN
500 g pieniä maissitortillalettuja
(Suosittelen suomalaismeksikolaisen perheyrityksen Tortillas La Familian lettuja, joita saa esim. K-ryhmän kaupoista.)
500 g lampaan (tai naudan) jauhelihaa
50 g voita
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 dl tomaattipyretta
3 dl härkäpapuja (kypsiä)
2 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria & suolaa
3 dl tomaattimehua
½ valkokaali tai savoynkaali
2 ruukkua korianteria
(pikkelöityjä paprikoita)
2 dl majoneesia
½ dl Sriracha-kastiketta (chilikastike)
1 Silppua sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha voissa pannulla ja lisää sipulikuutiot ja tomaattipyre.
2 Lisää mausteet ja tarkista tulisuutta oman maun mukaan.
3 Lisää kypsät härkäpavut (joko kaupasta valmiiksi kypsinä ostetut tai itse keittämäsi) ja tomaattimehu. Anna hautua ja maun tekeytyä n. puoli tuntia.
4 Sekoita keskenään majoneesi ja Sriracha-kastike.
5 Leikkaa kaali ja korianteri suikaleiksi.
6 Lämmitä maissitortillat pannulla. Laita tortillan pohjalle kaalia ja lihapapukastiketta, koristele korianterilla ja majoneesilla. Pikkelöidyt paprikat sopivat todella hyvin tacojen kyytipojaksi.
7 Nauti täyteläisen mehevän Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend -punaviinin kanssa.
Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä. Tutustu ravintola Nokkaan
1 Silppua sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha voissa pannulla ja lisää sipulikuutiot ja tomaattipyre.
2 Lisää mausteet ja tarkista tulisuutta oman maun mukaan.
3 Lisää kypsät härkäpavut (joko kaupasta valmiiksi kypsinä ostetut tai itse keittämäsi) ja tomaattimehu. Anna hautua ja maun tekeytyä n. puoli tuntia.
4 Sekoita keskenään majoneesi ja Sriracha-kastike.
5 Leikkaa kaali ja korianteri suikaleiksi.
6 Lämmitä maissitortillat pannulla. Laita tortillan pohjalle kaalia ja lihapapukastiketta, koristele korianterilla ja majoneesilla. Pikkelöidyt paprikat sopivat todella hyvin tacojen kyytipojaksi.
7 Nauti täyteläisen mehevän Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend -punaviinin kanssa.
Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä. Tutustu ravintola Nokkaan
500 g pieniä maissitortillalettuja
(Suosittelen suomalaismeksikolaisen perheyrityksen Tortillas La Familian lettuja, joita saa esim. K-ryhmän kaupoista.)
500 g lampaan (tai naudan) jauhelihaa
50 g voita
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 dl tomaattipyretta
3 dl härkäpapuja (kypsiä)
2 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria & suolaa
3 dl tomaattimehua
½ valkokaali tai savoynkaali
2 ruukkua korianteria
(pikkelöityjä paprikoita)
2 dl majoneesia
½ dl Sriracha-kastiketta (chilikastike)
Lisää muistilistaan