Minisienipiiraat

Suupalan kokoisen sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.
Minisienipiiraat Ballet kuohuviinin kera
6-8 HLÖ
45-60 MIN
n. 30 kpl
1 Silppua sienet (tuoreet tai pakasteesta sulatetut), pienimmät voit käyttää kokonaisina. Silppua sipuli sekä murskaa valkosipulinkynsi. Paista sieniä ja sipuleita pannulla voissa, kunnes sipulit kypsyvät ja sienet hieman ruskistuvat.
2 Leikkaa voitaikinasta pienellä muotilla (halkaisija n. 2,5 cm) pyöreitä kiekkoja. Leikkaa kiekkoihin veitsellä neljä pientä viiltoa ympyrän kehälle niin, että kiekkoon syntyy pienet reunat.
3 Täytä kiekot sieniseoksella laittaen seosta viiltojen sisäpuolelle. Voitele reunat kananmunalla. Paista piiraita 200 asteisessa uunissa, n. 10 minuutin ajan, kunnes juusto sulaa ja piiraiden reunat ruskettuvat.
Resepti
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
1 pkt voitaikinalevyjä
3 dl kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja mustapippuria
3-4 rkl silputtua, tuoretta persiljaa tai timjamia
1,5 dl Gryere- tai Gouda-juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun voita paistamiseen
Lisää muistilistaan

Suositukset