Haudutettua naudan poskea

Tarjoa talvinen pataruoka Nederburg-punaviinin kanssa.
Nauta Nauta Nauta
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
1 Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.
2 Lisää pataan pancetta, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.
3 Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä.
4 Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat nuijalla tasaiseksi soseeksi, lisää voi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
5 Tarjoile haudutettujen naudan poskien kanssa. Nauti Nederburg Winemaster´s Shiraz -viinin kera.
1,2 kg naudan poskea
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g herkkusieniä
500 g pancettaa, savukylkeä tai pekonia kuutioituna
1 litra punaviiniä
rosmariinia
Perunasurvos
600 g jauhoisia perunoita
100 g voita
¼ dl kermaa
Lisää muistilistaan

Suositukset