Teriyaki-härkää ja seesamilla maustettuja vihannesnuudeleita

Mausteisen nuudeliruoan viinikaveriksi sopii aromaattinen valkoviini tai kevyempi punaviini.
Teriyaki-härkää + viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Pilko sipuli ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa sienet kahteen osaan.
2 Kypsennys: Paista kuumalla wokkipannulla naudanpaistisuikaleet tilkassa öljyä ja lisää mukaan teriyaki-kastike ja vesi.
3 Paista samalla pannulla sipuli, porkkanat ja siitakesienet kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä chilijauhe. Lisää myös suikaloitu kiinankaali. Pyöräytä kerran ja lisää seesaminsiemenet.
4 Tarjoile heti keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Resepti

Opamuurikka

AINEKSET
1 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
Rasia siitakesieniä tai pari kourallista itse kasvatettuja
Tilkka rypsiöljyä
400 g mureaa naudanpaistia suikaleina
1 ½ dl teriyaki-kastiketta
1 dl vettä
1 tl inkivääritahnaa
½ tl kuivattua chilijauhetta
Puolikas kiinankaali
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisää muistilistaan

Suositukset