Paistettua kuhaa ja fenkolia

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
Paistettua kuhaa ja fenkolia + viinisuositus
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Kuullota pannulla runsaassa voissa valkosipulin kynnet, timjami, lohkottu sitruuna ja puolitetut fenkolit muutaman minuutin ajan (jos fenkolit ovat isoja, halkaise neljään osaan).
2 Nosta fenkolit pois pannulta. Laita pannulle samaan voihin valkosipulin, timjamin ja sitruunan joukkoon kuhafileet kaksinkerroin, jolloin niistä tulee mehevämpiä. Paista pari minuuttia molemmin puolin, mausta suolalla ja varo ylikypsentämistä. Pannulla yrteistä ja mausteista makua imenyt ruskistunut voi antaa kuhalle upeasti makua.
3 Nosta kuha lautaselle ja pyöräytä pannulla samassa voissa nopeasti broccolinin varret. Asettele fenkoli ja broccolini kuhafileen viereen lautaselle ja lusikoi pannulta voita kastikkeeksi.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
4 kuhafilettä
2 fenkolia
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
4 vartta broccolinia
timjamia
suolaa
reilusti voita
Lisää muistilistaan

Suositukset