Perinteinen tuhti ja tumma riistapata katajanmarjaperunoilla

Juhlat maalla -menun pääruokana nautitaan riistapataa katajanmarjaperunoilla. Tuhtia riistan makua täydentää Wine Gallery Suomi 100 -punaviini Ranskan Bordeauxista.
Perinteinen tuhti ja tumma riistapata katajanmarjaperunoilla
4 HLÖ
+ 60 MIN
Riistapata
1 Käristä pekoni padassa ja lisää kuutioidut lihat. Anna lihojen ruskistua kunnolla.
2 Lisää tomaattipyre ja freesaa hetki.
3 Lisää riistaliemi, punaviini, laakerinlehti sekä katajanmarjat ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin verran kunnes liha on täysin mureaa.
4 Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon hunaja. Kypsennä 200 c uunissa 15 minuuttia.
5 Lisää vuokaan isoiksi paloiksi leikattu keräkaali ja jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia.
6 Lisää kaikki kasvikset pataan porisemaan, lisää tarvittaessa vettä ja hauduta vielä puoli tuntia.
7 Lisää vielä demi glace ja hauduta 10 minuuttia.
8 Mausta tuoreella lehtipersiljalla ja suolalla.
Katajanmarjaperunat
1 Keitä perunat suolavedessä kypsiksi ja jäähdytä hieman.
2 Leikkaa perunoiden pintaan viiltoja, murskaa katajanmarjat hyvin hienoksi huhmareessa ja sekoita sulatettuun voihin.
3 Laita perunat uunipellille, penslaa katajanmarjavoilla, ripottele pintaan juusto ja paahda 200 asteisessa uunissa kunnes juusto on paahtunut ruskeaksi.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää kolmea ravintolaansa Tampereella sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia. Hän on myös suunnitellut Suomen ulkoasiainministeriölle maamme satavuotisjuhlan nimikkomenun.
Riistapata
600 g riistan paistia (peuraa, hirveä tms)
50 g pekonia tai savustettua siansivua suikaleina
2 tl tomaattipyreetä
1 l riistalientä
2 dl punaviiniä
1/2 laakerinlehti
6 katajanmarjaa
2 porkkanaa
4 pientä sipulia
2 rkl hunajaa
250 g keräkaalia
2 dl demi glace -kastikepohjaa
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa
Katajanmarjaperunat
12 pienehköä kiinteää perunaa
3 katajanmarjaa
2 rkl voita
raastettua parmesanjuustoa
suolaa
Lisää muistilistaan

Suositukset