Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa

Täyteläisen Nederburg Winemasters Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.

Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa + viinisuositus
4 HLÖ
+ 60 MIN
Punaviini-hunajakastike
1 Kiehauta hunaja kattilassa kunnes väri muuttuu vaalean ruskeaksi. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehu ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
2 Kaada viini ja lihaliemi joukkoon ja lisää mausteet. Keitä kasaan kunnes jäljellä on noin 1/3.
3 Lisää voi vähän kerralla koko ajan vispilällä vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
Bataattisose
1 Kuori ja paloittele bataatti ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Laita vettä vain sen verran, että bataattipalat peittyvät.
2 Kun bataatit ovat kypsiä, kaada mahdollisesti ylijäänyt keitinliemi pois ja soseuta bataatit sauvasekoittimella.
3 Lisää joukkoon voi, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja kanelilla.
Haudutettu purjosipuli
1 Halkaise ja huuhdo purjo hyvin ja suikaloi se.
2 Kuullota suikaleet voissa. Lisää joukkoon kerma ja anna hautua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Liha
1 Poista kalvot lihasta ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa molemmin puolin kuumassa grillissä vai paista valurautapannulla ja anna lihan vetäytyä noin viisi minuuttia folion sisällä.
2 Tarjoa bataattisoseen, haudutetun purjosipulin ja punaviini-hunajakastikkeen sekä täyteläisen Nederburg Winemasters Shiraz -punaviinin kanssa.
Resepti: Louise Mérus
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
peuranliha
4 x 150 g peuran fileetä
voita
suolaa ja pippuria
Punaviini-hunajakastike
1 dl hunajaa
½ dl sitruunanmehua
½ dl appelsiinimehua
2 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
½ tl jauhettua kanelia
3 tähtianista
50 g voita
suolaa ja pippuria
Bataattisose
n. 800 g bataattia
vettä
½ tl suolaa
30 g voita
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
1 tl kanelia
Kermassa haudutettu purjosipuli
1 purjo
2 rkl voita
1 dl kermaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset