Grillattua possun savukylkeä ja paprikaa

Street Gastron Pertti Kallioisen possun savukyljelle sopivat rennot Chill Out -viinit.
Grillattua possun savukylkeä + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
4 HLÖ
+ 60 MIN
POSSUN KYLKI
400 g savukylkeä palana
PAPRIKAA JA PURJOA
2 vihreää paprikaa
2 suippopaprikaa
4 punaista chiliä
1 purjo pestynä
3 rkl öljyä
2 rkl tummaa riisiviinietikkaa tai balsamicoa
suolaa
sokeria
SICHUAN-MAJONEESI
2 dl majoneesia
1 tl sichuaninpippuria jauhettuna
sichuaninpippuriöljyä
VIIMEISTELY
salaattia
krasseja ja ituja
grillattu kokonainen chili
chiliöljyä (Street Gastro)
1 Leikkaa kylki 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Grillaa erittäin kuumalla grillillä rapea pinta, noin 30 sekuntia per puoli.
2 Pese ja leikkaa paprikat ja purjo isoiksi paloiksi, jotta ne eivät putoa grilliritilöiden läpi.
3 Paahda grillissä tumma pinta kaikkiin raaka-aineisiin. Purjo voi kypsyä hieman paprikoita pidempään. Purjo ei maistu palaneelle, vaikka tummuu helposti. Päällimmäisen pinnan voi halutessaan kuoria pois.
4 Nosta paahdetut vihannekset kulhoon ja lisää öljy sekä etikka. Mausta suolalla ja sokerilla.
5 Sekoita majoneesiin sichuaninpippuri ja –öljy. Niitä löytyy aasialaisista kaupoista.
6 Laita tarjoiluastian pohjalle salaatit ja paahdetut kasvikset. Asettele savukylkiviipaleet salaatin päälle ja koristele grillatulla chilillä.
1 Leikkaa kylki 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Grillaa erittäin kuumalla grillillä rapea pinta, noin 30 sekuntia per puoli.
2 Pese ja leikkaa paprikat ja purjo isoiksi paloiksi, jotta ne eivät putoa grilliritilöiden läpi.
3 Paahda grillissä tumma pinta kaikkiin raaka-aineisiin. Purjo voi kypsyä hieman paprikoita pidempään. Purjo ei maistu palaneelle, vaikka tummuu helposti. Päällimmäisen pinnan voi halutessaan kuoria pois.
4 Nosta paahdetut vihannekset kulhoon ja lisää öljy sekä etikka. Mausta suolalla ja sokerilla.
5 Sekoita majoneesiin sichuaninpippuri ja –öljy. Niitä löytyy aasialaisista kaupoista.
6 Laita tarjoiluastian pohjalle salaatit ja paahdetut kasvikset. Asettele savukylkiviipaleet salaatin päälle ja koristele grillatulla chilillä.
POSSUN KYLKI
400 g savukylkeä palana
PAPRIKAA JA PURJOA
2 vihreää paprikaa
2 suippopaprikaa
4 punaista chiliä
1 purjo pestynä
3 rkl öljyä
2 rkl tummaa riisiviinietikkaa tai balsamicoa
suolaa
sokeria
SICHUAN-MAJONEESI
2 dl majoneesia
1 tl sichuaninpippuria jauhettuna
sichuaninpippuriöljyä
VIIMEISTELY
salaattia
krasseja ja ituja
grillattu kokonainen chili
chiliöljyä (Street Gastro)
Lisää muistilistaan