Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla

Etelä-Afrikan rannikolla syödään paljon kalaa, johon yhdistetään usein erilaisia hedelmiä ja hilloja.
Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla ja valkoviinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
45-60 MIN
1 Sekoita marinadin ainekset ja laita kalan kanssa pieneen muovipussiin. Sulje pussi tiiviisti ja laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
2 Pienennä ja sekoita aprikoosisalsan ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa.
3 Ota kalapala pussista ja aseta filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin. Grillaa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Voit myös kypsentää lohen voidellussa uunivuoassa 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
4 Laita aprikoosisalsaa kalan päälle ja koristele korianterilla.
Resepti: Louise Mérus
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa herkulliset reseptit kanssanne.
AINEKSET
600 g kirjolohi- tai lohifilettä
MARINADI
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl tummaa sokeria
APRIKOOSISALSA
2 aprikooseja (tai nektariineja), kuutioituna
3 kevätsipulia varsineen, ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika, kuutioituna
1/2 punainen chili (oman maun mukaan), kuutioituna
1 rkl sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunanmehua)
1/2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulikynsi, murskattuna
tuoretta korianteria sitruunanmehua
Lisää muistilistaan

Suositukset