Grillatut omenalohivartaat & vihersalaatti

Eve Chardonnay -valkoviinin pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Omenaisuus maistuu sekä ruoassa että viinissä. Tutustu reseptiin!
Grillatut omenalohivartaat + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
+ 60 MIN
lohivartaat
1 Laita vesi ja suola kattilaan ja keitä kunnes suola on liuennut kokonaan. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2 Laita lohi suolaliemeen 30-40 minuutiksi.
3 Pese ja halkaise omenat ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja purista niiden päälle kolmen limen mehu.
4 Ota lohi suolaliemestä, huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
5 Leikkaa lohesta pitkittäin sopivan levyisiä soiroja ja poista niistä nahka. Leikkaa niistä sen jälkeen sopivia kuutioita, suurinpiirtein samankokoisia.
6 Pujota kahteen varrastikkuun ensin lohenpala ja sitten noin 4 siivua omenaa. Toista niin monta kertaa kuin tikkuun mahtuu.
7 Kaada vartaiden päälle hieman öljyä ja paista kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli molemmin puolin. Voit paistaa lohet myös pannulla.
salaatti
1 Sekoita salaatit kulhossa, kaada päälle hieman öljyä ja sekoita ja lisää kirsikkatomaatit, retiisit ja pilkottu avokado.
2 Nosta salaatti ja lohivartaat tarjolle. Nauti Eve Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Resepti: Taste of Nikinmäki
Resepti: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
kalavartaat
n. 1 kg lohta eli yksi isompi filee
3 litraa vettä
3 dl karkeaa merisuolaa
2 vihreää Granny smith omenaa
3 limeä
puisia grillitikkuja
salaatti
1 rasia vuononkaalisalaattia
1 rasia vihersalaattisekoitusta
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pussi retiisejä
1 avocado
oliiviöljyä
Lisää muistilistaan

Suositukset