Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
+ 60 MIN
Uppopaistettu lohi
600 g lohta
½ l rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Lehtikaalisipsit
4-5 lehteä lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
Ruohosipuli-perunamuusi
700 g jauhoisia perunoita
1 ruukku ruohosipulia
3 kevätsipulin vihreitä osia
1 dl kermaa
suolaa
Uppopaistettu lohi
1 Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan, poista halutessasi nahka. Kuivaa hyvin kalan pinta ja nahka.
2 Kaada laakeaan paistokasariin tai kattilaan öljy ja kuumenna se 160 asteiseksi. Nosta kalat varovasti öljyyn ja paista 2-3 minuuttia puoleltaan, riippuen kalan koosta. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Mikäli poistit nahan, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja friteeraa rapeaksi öljyssä.
Lehtikaalisipsit
1 Revi lehdet irti lehtiruodista pieniksi paloiksi. Levitä kaalipalat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle vähän öljyä.
2 Paista lehtikaaleja uunissa 120 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapsakoita. Ripottele pinnalle suolaa.
Ruohosipuli-perunamuusi
1 Kuori perunat ja paloittele ne. Keitä kypsäksi vedessä ja valuta pehmenneet perunat. Soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella.
2 Hienonna ruohosipuli ja kevätsipulit. Kuumenna kerma ja keitä siinä ½ minuutin ajan sipulisilppua. Soseuta seos ja sekoita perunasoseen joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Muotoile halutessasi soseesta pyöryköitä kahden lusikan avulla.
Uppopaistettu lohi
1 Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan, poista halutessasi nahka. Kuivaa hyvin kalan pinta ja nahka.
2 Kaada laakeaan paistokasariin tai kattilaan öljy ja kuumenna se 160 asteiseksi. Nosta kalat varovasti öljyyn ja paista 2-3 minuuttia puoleltaan, riippuen kalan koosta. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Mikäli poistit nahan, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja friteeraa rapeaksi öljyssä.
Lehtikaalisipsit
1 Revi lehdet irti lehtiruodista pieniksi paloiksi. Levitä kaalipalat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle vähän öljyä.
2 Paista lehtikaaleja uunissa 120 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapsakoita. Ripottele pinnalle suolaa.
Ruohosipuli-perunamuusi
1 Kuori perunat ja paloittele ne. Keitä kypsäksi vedessä ja valuta pehmenneet perunat. Soseuta ne survimella tai sähkövatkaimella.
2 Hienonna ruohosipuli ja kevätsipulit. Kuumenna kerma ja keitä siinä ½ minuutin ajan sipulisilppua. Soseuta seos ja sekoita perunasoseen joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Muotoile halutessasi soseesta pyöryköitä kahden lusikan avulla.
Uppopaistettu lohi
600 g lohta
½ l rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Lehtikaalisipsit
4-5 lehteä lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
Ruohosipuli-perunamuusi
700 g jauhoisia perunoita
1 ruukku ruohosipulia
3 kevätsipulin vihreitä osia
1 dl kermaa
suolaa
Lisää muistilistaan