Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Ribollita - firenzeläinen vihanneskeitto
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset:
10 mustakaalin lehteä (voit käyttää myös lehtikaalia)
4 isoa perunaa
3 porkkanaa
1 pieni selleri
2 punasipulia
1 kg keitettyjä cannellini papuja (eli pieniä valkoisia papuja)
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1 iso siivu porsaankylkeä
yksi kuivahtanut vaalea leipä
extra virgin oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet:
1 Pilko kaikki vihannekset leikkuulaudalla noin peukalonpään kokoisiksi lohkoiksi.
2 Siivuta porsaankylki ja ruskista isossa kasarissa pilkottujen sipulien kanssa. Lisää sitten pilkotut porkkanat, selleri ja perunat ja anna hautua.
3 Lisää tomaattipyre, suola ja pippuri sekä vettä sen verran että ainekset peittyvät.
4 Survo puolet pavuista sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.
5 Lisää loput pavut kokonaisina ja anna hautua vielä noin puoli tuntia.
6 Paahda leivänpaloja paahtimessa tai pannulla oliiviöljyssä ja tarjoa keiton kanssa.
7 Tarjoa Ruffino Chianti -luomupunaviinin kanssa.
chianti pullo
Tiesitkö tämän Chiantista?

Toscanan klassikko-punaviinin Chiantin pääasiallinen rypälelajike on Sangiovese, joka on luonteeltaan hapokas ja marjaisan hedelmäinen. Chiantin maku ei peitä vaan nimenomaan auttaa korostamaan ruoan makuja aina pastasta pizzaan ja kasvisruoista kevyisiin liharuokiin.

Valmistusohjeet:
1 Pilko kaikki vihannekset leikkuulaudalla noin peukalonpään kokoisiksi lohkoiksi.
2 Siivuta porsaankylki ja ruskista isossa kasarissa pilkottujen sipulien kanssa. Lisää sitten pilkotut porkkanat, selleri ja perunat ja anna hautua.
3 Lisää tomaattipyre, suola ja pippuri sekä vettä sen verran että ainekset peittyvät.
4 Survo puolet pavuista sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.
5 Lisää loput pavut kokonaisina ja anna hautua vielä noin puoli tuntia.
6 Paahda leivänpaloja paahtimessa tai pannulla oliiviöljyssä ja tarjoa keiton kanssa.
7 Tarjoa Ruffino Chianti -luomupunaviinin kanssa.
chianti pullo
Tiesitkö tämän Chiantista?

Toscanan klassikko-punaviinin Chiantin pääasiallinen rypälelajike on Sangiovese, joka on luonteeltaan hapokas ja marjaisan hedelmäinen. Chiantin maku ei peitä vaan nimenomaan auttaa korostamaan ruoan makuja aina pastasta pizzaan ja kasvisruoista kevyisiin liharuokiin.

Ainekset:
10 mustakaalin lehteä (voit käyttää myös lehtikaalia)
4 isoa perunaa
3 porkkanaa
1 pieni selleri
2 punasipulia
1 kg keitettyjä cannellini papuja (eli pieniä valkoisia papuja)
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1 iso siivu porsaankylkeä
yksi kuivahtanut vaalea leipä
extra virgin oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Lisää muistilistaan
  • Täsmäsuositus Toscanasta
  • Kokeile myös

    Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.