Friteeratut kesäkurpitsankukat ja jalapeno-ranchdippi

Kesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa
yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.
Friteeratut kesäkurpitsankukat
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
12 kesäkurpitsankukkaa
öljyä uppopaistamiseen
Tempura-taikina
4 kananmunankeltuaista
1 l kylmää vettä
400 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Jalapeno-ranchdippi
2 rkl majoneesia
2 rkl crème fraîchea
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl jalapenokastiketta tai muuta chilikastiketta, kuten shirachaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJEET
1 Aloita valmistamalla dippi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla. Anna maustua kylmässä.
2 Tee taikina. Sekoita keltuaisten joukkoon kylmä vesi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
3 Lämmitä öljy kattilassa 160 asteeseen. Varaa saataville talouspaperilla päällystetty lautanen. Upota kukat taikinaan yksi kerrallaan ja uppopaista noin 2–3 minuuttia. Nosta pihdeillä tai reikäkauhalla lautaselle valumaan.
4 Tarjoile nopeasti valmistamisen jälkeen, että kukat pysyvät mahdollisimman rapeina. Nauti dipin kera.
Kukkia lautasella -kirja
Ohje ja kuva: Kukkia Lautasella

Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.

Tutustu ja osta Kukkia lautasella -kirja
VALMISTUSOHJEET
1 Aloita valmistamalla dippi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla. Anna maustua kylmässä.
2 Tee taikina. Sekoita keltuaisten joukkoon kylmä vesi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
3 Lämmitä öljy kattilassa 160 asteeseen. Varaa saataville talouspaperilla päällystetty lautanen. Upota kukat taikinaan yksi kerrallaan ja uppopaista noin 2–3 minuuttia. Nosta pihdeillä tai reikäkauhalla lautaselle valumaan.
4 Tarjoile nopeasti valmistamisen jälkeen, että kukat pysyvät mahdollisimman rapeina. Nauti dipin kera.
Kukkia lautasella -kirja
Ohje ja kuva: Kukkia Lautasella

Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirja (Cozy Publishing) tarjoaa tietoa ja inspiraatiota syötävistä kukista - mitä ja miten eri kukkia voi käyttää ruoanlaitossa. Reseptit aamupalasta päivälliseen, jälkiruokia unohtamatta, ovat yksinkertaisia ja sopivat hyvin kotikokille. Ina Niiniketo on Ruotsissa asuva suomalaiskokki, joka panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan.

Tutustu ja osta Kukkia lautasella -kirja
AINEKSET
12 kesäkurpitsankukkaa
öljyä uppopaistamiseen
Tempura-taikina
4 kananmunankeltuaista
1 l kylmää vettä
400 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Jalapeno-ranchdippi
2 rkl majoneesia
2 rkl crème fraîchea
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl jalapenokastiketta tai muuta chilikastiketta, kuten shirachaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa