Sienirisotto

Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen niin valko- kuin punaviinin ystävälle!
Sienirisotto + viinisuositus
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipulit. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi.
2 Jos käytät metsäsieniä kuten kantarelleja, pane sienet kattilaan ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu. Lisää voi ja sipuliilppu. Anna sipulin kuullottua. Viljellyt sienet voi laittaa pannulle yhtä aikaa sipulin kanssa.
3 Lisää riisi, kääntele sitä voissa kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
4 Kaada valkoviini kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Keitä kunnes viini on haihtunut puoleen. Ala lisätä lientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan, 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
5 Risotto kypsyy noin 20 minuutissa. Kypsässä risotossa saa olla hieman purutuntumaa.
6 Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.
AINEKSET
1 ½ l hyvää kasvislientä
2 rkl voita
½ l puhdistettuja sieniä: kantarelleja, tatteja, siitakkeita tai osterivinokkaita
2 salottisipulia
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl valkoviiniä
1 dl vastaraastettua parmesaania
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 rkl silputtua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
Lisää muistilistaan

Suositukset