Sienirisotto

Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen niin valko- kuin punaviinin ystävälle!
Sienirisotto + viinisuositus
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipulit. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi.
2 Jos käytät metsäsieniä kuten kantarelleja, pane sienet kattilaan ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
3 Lisää voi ja sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua. Viljellyt sienet voi laittaa pannulle yhtä aikaa sipulin kanssa.
4 Lisää riisi, kääntele sitä voissa kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
5 Kaada valkoviini kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Keitä kunnes viini on haihtunut puoleen. Ala lisätä lientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan, 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
6 Risotto kypsyy noin 20 minuutissa. Kypsässä risotossa saa olla hieman purutuntumaa.
7 Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.
AINEKSET
1 ½ l kasvislientä
2 rkl voita
½ l puhdistettuja sieniä: kantarelleja, tatteja, siitakkeita tai osterivinokkaita
2 salottisipulia
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl valkoviiniä
1 dl vastaraastettua parmesaania
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 rkl silputtua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
Lisää muistilistaan

Suositukset