Siikapyörykät ja siianmätikastiketta

"Juhlat maalla -menun kotimainen kala oli 1900-luvun alussa suosittua erilaisten kastikkeiden kanssa tarjoiltuna, ja kala on ehdottomasti myös tämän päivän trendi"
Siikapyörykät ja siianmätikastiketta
Siikapyörykät
1 Jauha kala monitoimikoneessa ja lisää joukkoon keltuainen.
2 Lisää kerma vähitellen koneen pyöriessä ja mausta suolalla.
3 Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon.
4 Muotoile lusikalla noin munan kokoisia pyöryköitä ja keitä varovasti kalaliemessä tai höyrytä uunissa. Keittoaika riippuu pyörykän koosta, mutta voit hyvin todeta sen kokeilemalla sormella pyörykän pintaa. Jos se tuntuu kiinteältä niin pyörykkä on kypsä.
Siianmätikastike
1 Keitä kasaan kasvislientä ja kermaa niin että jäljelle jää noin puolet.
2 Lisää parmesanjuusto ja anna sen sulaa.
3 Lisää lopuksi mäti sekä ruohosipuli.
4 Kokoa pyörykät lautaselle, kaada päälle kastike ja koristele annos tuoreilla tillinoksilla.
Resepti: Arto Rastas
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää kolmea ravintolaansa Tampereella sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia. Hän on myös suunnitellut Suomen ulkoasiainministeriölle maamme satavuotisjuhlan nimikkomenun.
Siikapyörykät
600 g siikafileetä (voit käyttää myös haukea)
1 keltuainen
2 valkuaista
2,5 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
kalalientä keittämiseen
Siianmätikastike
2 dl kasvislientä
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
100 g siianmätiä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Lisää muistilistaan

Suositukset