Suolaiset sieniletut

Kuohkeat letut saavat täytettä syksyn sienimetsästä. Nauti ne hieman runsaamman kuohuviinin kanssa.
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
200g erilaisia sieniä (korvasieni, suppilovahvero, kanttarelli)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa tai kivennäisvettä
suolaa
1 Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset ja laita kummatkin eri kulhoihin.
2 Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito keltuaisten joukkoon. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaisen paksua. Vatkaa toisessa kulhossa olevat valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
3 Kaavi valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita niin, että taikina jää kuohkeaksi.
4 Pannun ollessa sopivan lämpöinen lisää joukkoon sienet ja sipulisilppu. Lisää taikinaa kunnes sienet peittyvät ja paista pari minuuttia.
5 Käännä lettu ja paista kullanruskeaksi ja tarjoile lämpimänä.
6 Koristele ruohosipulilla, lisäkkeeksi sopii myös smetana
1 Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset ja laita kummatkin eri kulhoihin.
2 Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito keltuaisten joukkoon. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaisen paksua. Vatkaa toisessa kulhossa olevat valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
3 Kaavi valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita niin, että taikina jää kuohkeaksi.
4 Pannun ollessa sopivan lämpöinen lisää joukkoon sienet ja sipulisilppu. Lisää taikinaa kunnes sienet peittyvät ja paista pari minuuttia.
5 Käännä lettu ja paista kullanruskeaksi ja tarjoile lämpimänä.
6 Koristele ruohosipulilla, lisäkkeeksi sopii myös smetana
AINEKSET
200g erilaisia sieniä (korvasieni, suppilovahvero, kanttarelli)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa tai kivennäisvettä
suolaa
Lisää muistilistaan