Purjehtijan kalakeitto

Sulatejuusto antaa makua ja täyteläisyyttä kalakeitolle. Tuunaa lientä halutettasti isolla lorauksella valkoviiniä.
Purjehtijan kalakeitto + viinisuositus
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Keitot Keitot Keitot
4 HLÖ
45-60 MIN
1 Kuullota kattilassa silputut sipulit voissa. Lisää joukkoon vesi ja kalaliemi. Voit lisätä halutessasi n 1,5 dl valkoviiniä makua antamaan.
2 Kuori porkkanat ja leikkaa ne kiekoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ensin porkkanat ja sitten perunat kypsymään kalaliemeen. Keitä noin 15 minuuttia.
3 Lisää liemeen paloiteltu sulatejuusto ja kun juusto on lähes sulanut kuutioitu kala. Kypsennä viisi minuuttia. Lisää lopuksi keittoon runsaasti silputtua tilliä.
4 Tarjoa ruisleivän kanssa.
Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
500 g kalaa kuutioina esim lohta
2 sipulia
1 rkl voita
1 ½ l vettä
½ dl kalafondia
(1,5 dl valkoviiniä)
2 porkkanaa
10–15 uutta perunaa tai 5 isoa perunaa
250 g sulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
1 dl silputtua tilliä
ripaus mustapippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset