Quiche lorraine
Kinkkupiirakka eli ranskalaisittain quiche lorraine toimii takuuvarmana suolapalana illanistujaisissa.
Pohja
AINEKSET
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
150 g voita
3 rkl kylmää vettä
VALMISTUSOHJEET
Valmista ensin pohja sekoittamalla jauho ja paloiteltu rasva tehosekoittimessa tai kulhossa ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti. Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä viileässä noin tunti. Tämän jälkeen kaulitse taikina pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä korkeareunainen piirakkavuoka. Pistele pohja ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia.
Täyte
AINEKSET
150 g savukinkkua
200 g emmental-juustoraastetta
1 iso sipuli
3 kananmunaa
3 dl kermaa
suolaa
pippuria ja muskottipähkinää
VALMISTUSOHJEET
Valmista sitten täyte. Leikkaa ensin kinkku pieniksi kuutioiksi ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä. Sekoita kulhossa kinkku, sipuli ja juusto keskenään ja kaada piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kerma ja mausta seos suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja kaada seos piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin. Jäähdytä 15 min ennen ruokailua ja koristele pinta runsaalla salaatilla.
Kylmäsavulohi-parsapiirakka
Tämä pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso resepti »Kevätpiiras
Tämä ruokakirjailija Tara Junkerin helppo vihannespiirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, joka täytetään ricottajuustolla ja pestolla. Nauti ranskalaisen roseeviinin kanssa.
Katso resepti »Riesling - monipuolinen ruoka- ja seurusteluviini
Huippusuositut Riesling-viinit valloittavat sydämiä. Opi lisää Rieslingistä ja katso Riesling-viinivinkit!
Lue lisää »