Anna de Codorniu

Anna de Codorniu Anna syy juhlaan
Anna de Codorniu Anna syy juhlaan

Upeat Anna-naiset

Me kaikki etenemme kohti sitä tärkeintä tavoitetta: parasta versiota omasta itsestämme.

Anna de Codorniu tarjosi yhdeksälle naiselle mahdollisuuden kertoa oma tarinansa matkasta kohti itseään. Tutustu Nina Ignatiuksen tarinaan.

#annasyyjuhlaan

Nina Ignatius: ”Olen kävellyt pois huonoilta treffeiltä”

Nina perusti oman vauvanvaatteita valmistavan yrityksen keskoslapsen saatuaan. Yhdysvaltalainen talousaikakauslehti Forbes on nimennyt hänet maailman innovatiivisimpien naisten listalle.

Tutustu Ninan tarinaan.

Anna de Codorniu

Aikansa voimanainen, 1600-luvulla elänyt Anna de Codorniu on antanut nimensä Espanjan suosituimmalle cavalle.

Elegantissa kuohuvassa on esikuvansa mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta.

Tutustu Annan tarinaan.

Pienetkin onnistumiset ovat riittävän iso syy juhlaan

Tiesitkö tämän Cavasta?

Cava valmistetaan pullokäymismenetelmällä kuten samppanjakin. Siinä kuplat tuottava toinen käyminen tapahtuu kokonaan pullossa. Käymisen jälkeen cava kypsyy pullossa vähintään 9 kuukautta.

Tunnistat aidon Cavan etiketin DO Cava -merkinnästä.

Cava sopii arkeen ja juhlaan

Cava on loistava aperitiivi ja seurustelujuoma sekä monipuolinen ruokajuoma. Se sopii mm. kalaruokien, sushin ja tapasten seuraan.

Cavaa valmistetaan eri makeusasteilla. Anna on erittäin kuivaa eli Brut, tämän lisäksi Cavaa valmistetaan kuivana sec, puolikuivana semi sec ja puolimakeana semi dulce.

Mitä Cava tarkoittaa?

Cavan pääkaupunki on Barcelonan lähistöllä sijaitseva Sant Sadurní d'Anoia, jonka osuus cavatuotannosta on peräti noin 90 %.

Cava tarkoittaa viinikellaria katalaalin kielellä.

Anna de Codorniu on Espanjan myydyin cava.
Nostamme esille joka kuukausi yhden inspiroivan naisen tarinan.

Anna de Codorniu

1600-luvulla elänyt espanjalaiskaunotar Anna de Codorníu oli pitkän viinisuvun viimeinen Codorníun nimeä kantanut perijä. Hän avioitui Miquel Raventósin kanssa, minkä jälkeen Codorníun omistajasuku on kantanut Raventós-nimeä.

Aikansa voimanainen

Anna de Codorniu on antanut nimensä Espanjan suosituimmalle cavalle.

Elegantissa kuohuvassa on esikuvansa mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta.

Hienostunut ja puhdaspiirteinen

Samppanjatyyliä lähestyvä Anna de Codorníu on ensimmäinen cava, johon sekoitettiin Chardonnay-rypälettä tavanomaisen cava-rypäletrion kumppaniksi.

Monipuolinen ruokajuoma arkeen ja juhlaan

Erittäin kuivan Anna de Codorniu -cavan hedelmäisyyden ja hapokkuuden tasapaino tekee siitä monipuolisen ruokajuoman. Erityisen hyvin Anna sopii kalaruokien, sushin ja tapasten seuraan.

Merenherkkujen kanssa

Graavatut kalat, äyriäiset ja ravut ovat klassikkoruokia cavan kanssa nautittavaksi.

Tapas & Cava

Kokoa espanjalaisten herkkujen pöytään vaikkapa

- Manchego-juustoa
- Viikunahilloketta
- Ilmakuivattua Serrano-kinkkua
- Marinoituja oliiveja
- Artisokan sydämiä
- Paahdettua paprikaa
- Maalaisleipää

Cavan valmistuksen pioneeri

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitilan 450-vuotisesta historiasta on monta tarinaa kerrottavana.

Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman ensimmäisen pullon cavaa – ja samalla ensimmäisen pullon espanjalaista kuohuviiniä – vuonna 1872.

Kuninkaallinen hovitoimittaja

Codorníu on Espanjan vanhin perheomisteinen yritys. Sen pääviinintekijänä toimii arvostettu Bruno Colomer, jonka hienostunut ja talon viinintekofilosofiaa kunnioittava kädenjälki näkyy viinitalon valikoimassa.

Codorníu on toiminut Espanjan kuninkaallisten hovitoimittajana jo vuosisatojen ajan ja toimittaa myös nykyään hoville erikoiskuohuvaa.

Vieraile Codorniun viinitalolla

Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Tunnelmalliset kellarikäytävät on nimetty joko viinitaloon tai sen historiaan vaikuttaneiden merkkihenkilöiden sekä suurkaupunkien mukaan.

Viinitalo sijaitsee reilun puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta Sant Sadurní d’Anoian kylässä.

Pyytäminen ei ole nöyrtymistä

Entinen ammatti graafikkona sai jäädä, kun Nina perusti oman vauvanvaatteita valmistavan yrityksen keskoslapsen saatuaan. Yhdysvaltalainen talousaikakauslehti Forbes on nimennyt Ignatiuksen maailman innovatiivisimpien naisten listalle.

Pienetkin onnistumiset ovat riittävän iso syy juhlaan

NINA IGNATIUS
Ammatti: Lastenvaatteita valmistavan Beibamboon perustaja ja toimitusjohtaja
Perhe: tytär

TEE TILAA YMMÄRTÄMISELLE
Minulla on ollut monia mentoreita, opettajia ja auttajia. Silti eniten on jäänyt mieleeni peruskoulun matikanopettajani. Sain kokeista usein huonoja arvosanoja, vaikka olin kiinnostunut matematiikasta. Hermoilin usein kokeissa, enkä siksi pärjännyt niissä, vaikka ymmärsinkin mistä oli kysymys. Opettaja tajusi hermoiluni, eikä tuijottanut ainoastaan kokeista saamiani numeroita. Hän näki vaivaa oppilaittensa eteen sekä ymmärsi heikkoutemme ja vahvuutemme. Hänen avarassa maailmankatsomuksessaan oli tilaa ymmärrykselle.

TÄHTÄÄ KORKEALLE
Jos kaikki menee hyvin, Beibamboo lähtee viiden vuoden sisällä valloittamaan maailmaa. Seuraavat askeleet tavoitteeni saavuttamiseksi ovat sijoittajan ja oikean partnerin löytäminen. Nautin työssäni eniten muotoilusta, ja se on myös suurin vahvuuteni. Haluan tulevaisuudessa keskittyä siihen täysipäiväisesti, jolloin muut voisivat hoitaa talouden, hallinnon ja logistiikan.

PYYTÄMINEN EI OLE NÖYRTYMISTÄ
Mottoni on: jos ei kysy, ei saa. Jos tarvitsee jotain, täytyy osata avata suu ja kysyä tai pyytää. Avun pyytäminen ei ole nöyrtymistä tai oman ylpeyden nielemistä. Toiset pystyvät harvemmin arvioimaan, mitä joku toinen toivoo ja haluaa.

VALITSE SEURASI
Olen kävellyt pois huonoilta treffeiltä ja mennyt yksin toiseen ravintolaan syömään. Elämä on lyhyt. Ei kannata viettää aikaa sellaisten ihmisten ja asioiden parissa, jotka eivät lisää onnellisuutta.

JUHLI PIENIÄ JA ISOJA SAAVUTUKSIA
Juhlin silloin, kun jotain positiivista tapahtuu. Oli se sitten isoa tai pientä. Viimeksi oli aihetta kuplivalle, kun tapasin kymmenen vuoden jälkeen maailman toisella puolella asuvan ystäväni.

Täydellisyyden tavoittelu ja suorittaminen voivat syödä elämänilon

Ia Adlercreutz on menestynyt sekä bisnesnaisena että viiden lapsen äitinä. Tärkeintä on keskittyä omiin vahvuuksiin ja unohtaa täydellisyyden tavoittelu.

"Ilo häviää elämästä, jos on liian vaativa itselleen."

Opettele armolliseksi itseäsi kohtaan

IA ADLERCREUTZ
Ammatti: yrittäjä
Perhe: viisi lasta ja kansanedustajamies

KESKITY VAHVUUKSIISI
Minulla on ollut urani aikana useita mentoreita. Paras saamani neuvo liittyy kykyyn keskittyä omiin vahvuuksiin ja niiden kehittämiseen. Tässä piilee suuri viisaus; aivan liian usein keskitymme heikkouksiimme ja niiden peittelyyn. Omia kykyjään voi kartoittaa eri tavoin. Usein kanssamme paljon aikaa viettävät ihmiset ovat hyvin perillä siitä, missä olemme parhaimmillamme. Olen esimerkiksi itse huomannut, että ihmiset kuvailevat minua usein sanoilla energinen visionääri. Pelkästään energisyydellä on jossain tilanteissa paljon arvoa, vaikka se on vain ominaisuus.

TYÖSKENTELY ISOISSA YRITYKSISSÄ TARJOSI KÄYTÄNNÖN KAUPPAKORKEAKOULUN
Opiskelin Taideteollisessa korkeakoulussa, mutta päädyin kaupalliselle alalle. Poikkitaiteellisesta taustasta on ollut urallani paljon hyötyä, vaikkei nuoruuden valinta ollutkaan kauppakorkeaa vaihtoehdoksi tarjonneista vanhemmistani ”se järkevin mahdollinen”. Noudatin silloin sydämeni ääntä ja uskon edelleen vahvasti intuitioon. Koulusta valmistumisen jälkeen tuntui luontevalta perustaa oma PR- ja viestintätoimisto. Viisi vuotta yritystä pyöritettyäni siirryin sattumien kautta korporaatiouralle. Työskentely isoissa yrityksissä tarjosi käytännön kauppakorkeakoulun. Nyt ympyrä on sulkeutunut ja olen palannut yrittäjäksi. Teen rakastamaani työtä suomalaisten brändien parissa. Nautin yrittäjyyden mukanaan tuomasta vapaudesta, jonka koen ruokkivan luovuuttani.

TÄYDELLISYYDEN TAVOITTELU VOI SYÖDÄ ELÄMÄNILON
Täydellisyyden tavoittelu ja suorittaminen voivat syödä elämänilon. Näen sitä ympärilläni paljon ja olen sortunut siihen nuorempana itsekin. Meille on onneksi siunaantunut viisi lasta. Iso perhe on opettanut armollisuutta itseä kohtaan. Jostain on pakko löysätä, sillä kaikkea ei yksinkertaisesti voi kontrolloida. Esimerkiksi kodin ei tarvitse olla koko ajan puunattu ja vieraita voi kutsua vähän sotkuiseenkin kotiin. Kaaoksessa voi tietoisesti oppia näkemään kauneutta. Ilo elämästä häviää, jos on liian vaativa itselleen.

MINULLA ON KAIKKI MITÄ TARVITSEN
Tällä hetkellä koen, että minulla on aivan kaikki mitä tarvitsen. Mikään ei voisi lisätä onneani. Liian usein ajatellaan, että pitäisi olla jotain hienompaa tai enemmän. Onni tulee ihmissuhteista: elämänikäisistä ja uusistakin. Uudet kohtaamiset ovat aivan fantastisia. Olen hirmuisen utelias ja inspiroidun ihmisistä. Tänä aamuna tutustuin aamujunassa kahteen irakilaispakolaiseen, jotka lupasivat tulla kylään ja opettaa perhettämme kokkaamaan irakilaista ruokaa.

CAVA KRUUNAA HETKEN
Juon cavaa huvikseni. Viimeksi joimme äitini kanssa pullon kuohuvaa yksinkertaisesti siksi, että olimme yhdessä. En tarvitse siihen isompaa juhlaa tai suurempaa syytä. Kupliva on paikallaan, kun jokin hetki pitää kruunata. Se voi olla vaikka kaunis ilta saaristossa.

Sitä enemmän saavuttaa, mitä enemmän luottaa itseensä

Ninni Arionin ura lähti käyntiin autoja myymällä. Voimakkaalla tahdolla ja periksiantamattomuudella hän eteni toimitusjohtajaksi. Samoilla keinoilla, joilla hän on on onnistunut urallaan, hän on myös kasvattannut kaksi lasta ja ollut avioliitossa 17 vuotta.

"Yksi vaikeimmista asioista työelämässä on ollut bisnesmaailman ja äidin roolin yhdistäminen. Tähän liittyy myös taiteilu sen kanssa, mitä naisille sallitaan ja mitä ei."

Kilpailu oli veristä ja ystävät olivat harvassa

NINNI ARION
Ammatti: toimitusjohtaja, Wulff Entre
Perhe: kaksi lasta, mies ja hamsteri

OMA ASENNE ON TÄRKEIN VOIMAVARA
Minulla on aina ollut kova sisäinen palo, joka ajaa eteenpäin. Menestyminen vaatii päämäärätietoisuutta, periksiantamattomuutta ja omaa tahtoa. Sitä enemmän saavuttaa, mitä enemmän luottaa itseensä. Ei pidä liikaa pohtia asioita.

Lisäksi minulla on hyvä mies, joka on aina tukenani. Olemme loistava tiimi, jolla on takana 17 vuoden avioliitto. Tämäkin on päätös, joka vaatii tahtoa ja periksiantamattomuutta.

HYVÄ ESIMIES ANTAA TILAA KASVAA
Onnenani ovat olleet hyvät esimiehet, jotka ovat antaneet sopivasti vastuuta ja tilaa kasvaa ammatillisesti. Pyrin itsekin olemaan kannustava esimies. Pidän riman korkealla ja vaadin paljon johdettaviltani. Haluan auttaa alaisiani hyödyntämään ja näkemään kaiken potentiaalinsa. Oma onnistuminen ruokkii sitä, mutta ensimmäiset askeleet ovat aina oman mukavuusalueen ulkopuolella.

HAKEUDU KALTAISTESI JOUKKOON
Yksi vaikeimmista asioista työelämässä on ollut bisnesmaailman ja äidin roolin yhdistäminen. Tähän liittyy myös taiteilu sen kanssa, mitä naisille sallitaan ja mitä ei. Erityisesti se, mitä naiset sallivat toisille naisille. Tämä on johtanut siihen, että olen hakeutunut seuraan, jossa jaetaan samat arvot.

KRITIIKKI KASVATTAA
Arvostelua ja kritiikkiä varten kannattaa kehittää itselleen jonkinlainen teflon-pinta. Kritiikkiä täytyy osata ottaa vastaan, sillä sitä tulee – ja paljon. Kriittisestä palautteesta on tärkeää oppia poimimaan ne asiat, jotka auttavat kehittymään. Terve nöyryys ja valmius kehittyä asioissa, joissa on heikoilla, ovat tärkeitä eteenpäin pääsemisen kannalta.

CAVA
Kesäillan hämärtyessä on kiva poksauttaa cava, käpertyä mieheni kainaloon ja nauttia kiitollisena näistä elämän herkkuhetkistä.

Välillä täytyy pysähtyä olemaan kiitollinen ja muistelemaan, ettei tämä aina ole ollut näin

Bloggaaja ja toimittaja Mona Bling on transsukupuolinen nainen, joka kokee olevansa ihan kuin kuka tahansa muu.

"Se, että uskalsin lähteä prosessiini, ei ehkä olisi ollut mahdollista ilman suuria unelmia. Aikoinaan minulla oli haave siitä, että voisin olla sitä mitä olen ja olla onnellinen omana itsenäni eli naisena."

Olen se ihminen, joka haluan olla

MONA BLING
Ammatti: Muotibloggaaja, toimittaja
Perhe: poikaystävä, äiti, isä sekä pikkuveli

UNELMA SIITÄ, ETTÄ VOISIN OLLA OMA ITSENI, VEI PITKÄLLE
Se, että uskalsin lähteä prosessiini, ei ehkä olisi ollut mahdollista ilman suuria unelmia. Aikoinaan minulla oli haave siitä, että voisin olla sitä mitä olen ja olla onnellinen omana itsenäni eli naisena.

IHMISTEN ASENTEET OVAT NYT HYVÄKSYVÄMPIÄ
Olen onnekas saadessani elää tässä ajassa. Ilmapiiri on muuttunut vuosien saatossa, ja ihmisten tietoisuus on lisääntynyt. Nykyään on paljon esikuvia tienraivaajina. Tätä työtä tahdon itsekin tehdä puhuessani avoimesti asiastani. Toivottavasti tietoisuus lisääntyy tulevaisuudessa entisestään. Tärkeintä on elää omaa totuuttaan ja jaksaa, vaikka välillä olisi vaikeaa.

ITSENI HYVÄKSYNNÄSSÄ OLEN KULKENUT PITKÄN TIEN
Suurin haaste omassa elämässäni on ollut se, että olen pystynyt hyväksymään itseni tällaisena kuin olen. Se tuo itsevarmuutta. Voisi luulla, että olen aina ollut näin itsevarma, mutta en ole. Ennen prosessiani koin suurta epävarmuutta itsestäni, vaikka kirjoitinkin rohkeasti blogia. Terveen itsetunnon kulmakivi on se, ettei vähättele, vaan rakastaa itseään. Se ei ole helppoa, mutta ajan kanssa ja opettelemalla siitä tulee helpompaa.

EPÄVARMUUS EI OLE TRANSASIA VAAN YLEISMAAILMALLINEN
”Ole se, mitä olet”-lause on aina ollut mantrani. Vasta nykyään uskon siihen itsekin. Nyt elän tuota lausetta aidosti. Tämä ei ole ainoastaan transasia, vaan yleismaailmallinen ihmisasia. Paineita tuo se, että keskittyy liikaa siihen, mitä muut ajattelevat. Muista ihmisistä voi hakea inspiraatiota, mutta itseään ei kannata verrata muihin ja olla kateellinen. Sinun ei tarvitse olla samalainen kuin muut, tärkeämpää olisi ymmärtää, että olet ok sellaisena kuin olet!

CAVA
Juon cavaa ystävieni kanssa aina silloin, kun on aihetta juhlaan.

Elän itseäni varten

Oma uteliaisuus ja tiedonhalu sekä rakastava perhe ovat vieneet Fatbardhe Hetemajta elämässä eteenpäin. 1992 Suomeen muuttanut Hetemaj valittiin vuoden pakolaisnaiseksi tunnustuksena hänen rasismin ja muukalaispelon vastaisesta toiminnastaan vuonna 2009. Hetemaj on ollut vahvasti politiikassa mukana. Vuonna 2015 hän oli Kokoomuksen ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna 2012-2017.

"Ei pidä antaa ennakko-odotusten määrittää sitä mihin pystyn. Jos vain haluan, minusta on mihin vain. Täytyy elää omannäköistä elämää ja lopettaa vertailu muihin. Jos elää muiden odotusten mukaisesti, eikä kuuntele omaa sisintään, niin silloin ihminen on aina epävireessä ja ikuisessa kilpajuoksussa miellyttääkseen muita. Kun tekee asioita, joille sydän lyö, silloin elämä on tasapainossa."

Joskus yksi pieni hetki voi kantaa vuosia eteenpäin

FATBARDHE "FADE" HETEMAJ
Ammatti: Henkilöstöpäällikkö
Perhe: äiti, sisko, kaksi veljeä, sisarusten puolisot ja heidän lapsensa

MATKUSTAESSA OLEN ONNELLISIMMILLANI
Onnellisuus rakentuu arjen pienistä asioista ja kiitollisuudesta. Kuitenkin kaiken yli menee se tunne, kun buukkaan seuraavan reissun ja uusi seikkailu odottaa. Silloin olen onnellisimmillani. Siihen tunteeseen liittyy odotus, innostus ja uteliaisuus. Maailma on niin valtava ja tarjoaa niin paljon nähtävää. Itseään ja omaa näkemystään maailmasta voi avartaa matkustelemalla.

EPÄONNISTUMISET
Vaalien jälkeinen epäonnistuminen oli musertavaa. Häviäminen tuntui siltä kuin olisin pettänyt kaikki, jotka minuun uskoivat. Veljeni on joskus sanonut: ”Helppoahan se on, kun elämä hymyilee, mutta voittajia ovat ne, jotka epäonnistuttuaan eivät jää tuleen makaamaan vaan ryhdistäytyvät ja jatkavat uudella tarmolla eteenpäin.” Tämä lause antaa minulle voimaa silloin kun elämä ei hymyile.

INSPIROIDUN LAINAUKSISTA
Olen utelias ja etsin jatkuvasti asioita, joista haltioitua. Kuulun ihmistyyppiin, joka kerää erilaisia lainauksia kännykkään sekä Instagramiin ja inspiroituu niistä. Suosikkini on tällä hetkellä: ”Tetris taught me that when you try to fit in, you’ll disappear.”

CAVA
Juon cavaa ystävien kanssa, iloisissa tunnelmissa.