Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Meksikolainen salaatti

    Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin tai viinispritzerin kanssa.
  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Paholaisen burgerit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Grillatut omena-lohivartaat & vihersalaatti

    Eve Chardonnay -valkoviinin pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Omenaisuus maistuu sekä ruoassa että viinissä. Tutustu reseptiin!
  • Mehevät tacot

    "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
  • Amarula Cream -jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Versosalaattia parmesaanikupissa

    Nämä finger foodit ihastuttavat ulkoasullaan. Nauti kuohu- tai roseviinin kanssa.
  • Raikas Fresita-juustokakku

    Kesän ihanimmassa kakussa on käytetty Fresita Orange -kuohuviiniä. Appelsiinilta maistuvasta kakusta saat helposti gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä.
  • Rommimarinoidut ribsit

    Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.
  • Grillatut kanavartaat 19 Crimes tyyliin

    Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen.
  • Amarula-vohvelit

    Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.
  • Amarula-pääsiäistöhnä-jälkiruoka

    Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
  • Amarula-mokkapalat

    Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
  • Julian lihapasta

    Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Punaviini- ja glögisuola

    Maustetut suolat antavat ruoalle makua ja luonnetta. Erikoissuolat ovat myös ihania lahjoja tai tuliaisia ruoanlaitosta kiinnostuneille ystäville. Näin teet itse glögisuolaa!
  • Paahdetut inkivääripähkinät

    Mausteiset pähkinät ovat ihana tarjottava rentoihin juhliin tai naposteltavaksi. Puolikuivan cavan pieni makeus toimii hyvin suolaisten pähkinöiden kanssa.
  • Karamellipannacotta

    Valmista vegaaniseen mantelimaito-pannacottaan herkullinen kookoskinuski, joka tuo paahteisen karamellin maun ja tekee jälkiruoasta näyttävän.
  • Paistia rosmariinijuureksilla & lakritsikastike

    Todellinen herrasmies ansaitsee hyvän paistin, jonka kastiketta on tuunattu jännästi lakritsilla. Lihan ja lakritsikastikkeen kanssa toimii Gentleman's Collection Shiraz -punaviini.
  • Kananacho-lautanen

    Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon.