Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Raikas Fresita-juustokakku

    Raikkaan herkullisessa kakussa on käytetty Fresita Orange -kuohuviiniä. Appelsiinilta maistuvasta juustokakusta saat helposti gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä.
  • Rommimarinoidut ribsit

    Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.
  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa.
  • Grillattu aprikoosi-lohi

    Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
  • Amarula-hedelmäjäätelöt

    Kokeile helppoa ohjetta ja herkuttele Amarula-kermalikööristä, hedelmistä ja jogurtista valmistetuista aikuisten jäätelöpuikoista.
  • Vegaaninen laab-salaatti

    Makumatka Laosiin! Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Tämä on superhelppo tehdä ja lopputuloksena on täydellisen raikas kesäruoka. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
  • Helpot hernepestopatongit

    Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
  • Chimichurri-vegejauhisburgerit

    Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
  • Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
  • Caponata-kastike pastalle

    Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista ja nautitaan italialaisten Ruffino-viinien kanssa. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
  • Lohi-papaijasalaatti

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
  • Carmenin porsasta

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Kahden kalan ceviche

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

    Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
  • Kananacho-lautanen

    Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon. Nauti mehevän punaviinin tai hedelmäisen Lindeman's valkoviinin kanssa.
  • Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos

    Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Kanavartaat 19 Crimes tyyliin

    Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen.
  • Amarula-vohvelit

    Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.