Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Kimchi Hot Dog Deluxe

    Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!
  • Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
  • Caponata-kastike pastalle

    Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista ja nautitaan italialaisten Ruffino-viinien kanssa. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Lohi-sitrusleipäset

    Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
  • Vihreä panzanella-salaatti

    Tämä panzanella eli leipäsalaatti pitää sisällään pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
  • Sitruksinen kuha-omena-ceviche

    Sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Ruoassa oleva hapokkuus vaatii myös viiniltä hapokkuutta, jota Sauvignon Blancista löytyy.
  • Mangoldi cacio e pepe

    Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu!
  • Juustolautanen tomaattimarmeladilla

    Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
  • Buffalo-mozzarellasalaatti pikkelöidyllä karviaisella ja pistaasipestolla

    Ihastu herkulliseen mozzarella-kasvissalaattiin! Siitä löytyy samoja karviaismarjan ja yrttien aromeja kuin raikkaan hedelmäisestä Flat Roof Manor Sauvignon Blanc -valkoviinistä.
  • Kesäkurpitsagalette

    Tästä pellille leivotusta piirakasta löytyy hapokkaan yrttisiä makuja, jotka sopivat Lindeman's Sauvignon Blanc -viinin raikkaan herukkaiselle hedelmäisyydelle.
  • 3 x täytetyt tofuleivät

    Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan italialaisen vegaanisesti kirkastetun luomuroseeviinin kanssa.
  • Ruokaisa tofu-pastasalaatti

    Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi tai piknik-evääksi italialaisen luomuvalkoviinin kanssa.
  • Tommi Tuomisen grillimenu Los Intocables

    Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli kesän grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables Black Malbec -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
  • Järvikalatacot ja Pico de Gallo

    Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.
  • Mausteista tuoremakkaraa, sitruuna-kesäkaalia ja sahramia

    Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
  • Micken kalakeitto

    Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
  • Micken rustiikkinen maalaissalaatti

    Ahvenanmaalainen ravintoloitsija ja kokki Michael Björklund valmisti kesäisen maalaissalaatin ranskalaiselle Gassier-luomuroseeviinille.
  • Metsäretken sienirisotto

    Kokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!
  • Rapean täyteläinen vuohenjuustofilopiiras & karamellisoitua sipulia

    Kesän parhaisiin piknikhetkiin kuuluu helppo herkku ja sen pariksi kesäinen juoma! Raikas Canti Millesimato Prosecco Rosé ja täyteläinen vuohenjuustopiiras - match made in heaven.
  • Rosé-vadelmasorbet

    Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
  • Maapähkinävoi–ponzu tofua, rapeaa salaattia, chiliä ja suolapähkinää

    Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.

  • Kevätpiiras

    Tämä helppo vihannespiirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, joka täytetään ricottajuustolla ja pestolla. Nauti ranskalaisen luomuroseeviinin kanssa.
  • Paahdettu laventelikana

    Laventeli muistuttaa paljon rosmariinia ja sopii samaan tapaan maustamiseen. Kokeile Kukkia Lautasella -kirjan herkullista ohjetta ja ranskalaista viinisuositusta.