Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Meksikolainen salaatti

    Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin tai viinispritzerin kanssa.
  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Paholaisen burgerit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Mehevät tacot

    "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
  • Amarula Cream -jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Versosalaattia parmesaanikupissa

    Nämä finger foodit ihastuttavat ulkoasullaan. Nauti kuohu- tai roseviinin kanssa.
  • Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos

    Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
  • Piña Colada

    Makea klassikkodrinkki Piña Colada valmistetaan perinteisesti rommista, kookoskermasta ja ananasmehusta. Testaa matala-alkoholisempaa vegaanisesta kookoskermalikööristä valmistettua cocktailia!
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Raikas Fresita-juustokakku

    Raikkaan herkullisessa kakussa on käytetty Fresita Orange -kuohuviiniä. Appelsiinilta maistuvasta juustokakusta saat helposti gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä.
  • Rommimarinoidut ribsit

    Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.
  • Kanavartaat 19 Crimes tyyliin

    Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen.
  • Amarula-vohvelit

    Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.
  • Amarula-pääsiäistöhnä-jälkiruoka

    Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
  • Amarula-mokkapalat

    Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
  • Julian lihapasta

    Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Punaviini- ja glögisuola

    Maustetut suolat antavat ruoalle makua ja luonnetta. Erikoissuolat ovat myös ihania lahjoja tai tuliaisia ruoanlaitosta kiinnostuneille ystäville. Näin teet itse glögisuolaa!
  • Paahdetut inkivääripähkinät

    Mausteiset pähkinät ovat ihana tarjottava rentoihin juhliin tai naposteltavaksi. Puolikuivan cavan pieni makeus toimii hyvin suolaisten pähkinöiden kanssa.