Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

    Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
  • Täydellinen tofu-tomaattipasta-ratatouille

    Tomaattipohjaista tofu-kasviskastiketta täydentää keskitäyteläisen ranskalaispunaviinin hyvä hapokkuus. Myös punaviini toimii tofuruoan kanssa, kunhan viini ei ole liian voimakas
  • Vihreä panzanella-salaatti

    Tämä panzanella eli leipäsalaatti pitää sisällään pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
  • Tosimiehen Boeuf Bourgoignon eli Burgundin pata äidin reseptillä

    Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille. Katso resepti!
  • Possu-puolukka-lihapullat

    Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Keskitäyteläisen Malkina-punaviinin sopiva happotasapaino toimii puolukoiden kirpeyden kanssa.
  • Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
  • Caponata-kastike pastalle

    Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista ja nautitaan italialaisten Ruffino-viinien kanssa. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua

    Kokoa loppuvuoden juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.
  • Tapas napostelulautanen

    Anna de Codorniu -luomucava sopii sekä aperitivoksi että helpon tapastarjottimen seuraksi. Lemon curdia voi ostaa valmiina tai valmistaa itse viidessä minuutissa. Munakoiso-tapasleivät vievät ajatukset Espanjaan. Nauti!
  • Jouluinen banaani-porkkanakakku

    Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
  • Pikainen glögigranita

    Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!
  • Täyteläinen riisipuuro ja pipari-glögikastike

    Riisipuuro kuuluu monen suomalaisen perheen jouluaamuun. Tämä pehmeä puuro nautitaan ihanan pipari-glögikastikkeen kera! Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
  • Ihanan tuore siika-omenatartar

    Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
  • Helppo piparkakku-Fresita-trifle

    Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen pikkujouluherkkuun!
  • Joulun alkupalapöytä à la Micke Björklund

    Joulun kolme alkuruokaa valmistetaan punajuurista, taimenesta ja possusta. Tutustu huippukokki Michael Björklundin suunnittelemaan joulun alkupalamenuun sekä hedelmäiseen viinisuositukseen.
  • Jouluinen riistapata

    Joulukinkun sijaan moni nauttii joulupöydässä juhlavasta riistaruoasta. Tutustu huippukokki Michael Björklundin suunnittelemaan jouluiseen riistapataan sekä tyylikkään täyteläiseen luomuviinisuositukseen.
  • Slicemongerin voi-salviapizza

    Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
  • Nuudeliwok Jalotofulla ja ponzukastikkeella

    Herkulliselle kasviswokille sopii aromaattinen Riesling-valkoviini, jossa on hieman jäännössokeria tasapainottamassa ruoan mausteisuutta.
  • Spaghetti con Polpette al Sugo

    Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
  • Slicemongerin Porcini-pizza

    Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, vaan sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin miedompien täytteiden kanssa.
  • Ruokaisa tofu-pastasalaatti

    Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.