Reseptit

Tutustu erilaisiin ruokaresepteihin niin liha-, kala- kuin kasvisruokien ystäville ja nappaa ruoalle viinisuositus.

  • Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
  • Caponata-kastike pastalle

    Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista ja nautitaan italialaisten Ruffino-viinien kanssa. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa.
  • Lohi-sitrusleipäset

    Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
  • Kevätpiiras

    Tämä helppo vihannespiirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, joka täytetään ricottajuustolla ja pestolla. Nauti ranskalaisen luomuroseeviinin kanssa.
  • Uuniperunat savutofutahna tai tofuskagenröra täytteellä

    Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
  • Pähkinäisen kermainen tofu satay

    Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen Kungfu Girl Riesling -valkoviini.
  • Kana-vuohenjuustoleipä

    Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
  • Vaniljaiset Rommibbq ribsit & lämmin perunasalde

    Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä Löytö-punaviini Malkinalla.
  • Kylmäsavulohi-parsapiirakka

    Tämä pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
  • Huijarin Lyonin kanaa eli Lyonin tofua

    Ranskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile ja ihastu!
  • Tosimiehen Boeuf Bourgoignon eli Burgundinpata äidin reseptillä

    Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon liha-annoksen tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
  • Possu-puolukka-lihapullat

    Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Keskitäyteläisen Malkina-punaviinin sopiva happotasapaino toimii puolukoiden kirpeyden kanssa.
  • Amarula-hedelmäjäätelöt

    Kokeile helppoa ohjetta ja herkuttele Amarula-kermalikööristä, hedelmistä ja jogurtista valmistetuista aikuisten jäätelöpuikoista.
  • Vegaaninen laab-salaatti

    Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
  • Helpot hernepestopatongit

    Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
  • Chimichurri-vegejauhisburgerit

    Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
  • Lohi-papaijasalaatti

    Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
  • Carmenin porsasta

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Kahden kalan ceviche

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

    Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
  • Kananacho-lautanen

    Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon. Nauti mehevän punaviinin tai hedelmäisen Lindeman's valkoviinin kanssa.