Chill Out -viinit täysin kierrätysmuovista valmistetuissa pulloissa

Alkoholijuomatalo Altia tuo markkinoille kierrätysmuovista valmistetut PET-viinipullot ensimmäisenä viinien ja väkevien valmistajana Pohjoismaissa. Pullon hiilijalanjälki on alle 40 % lasisen viinipullon vastaavasta.

chill out viinit

Viinipakkausten näkökulmasta pohjoismaalaiset kuluttajat ovat vastuullisuuden edelläkävijöitä. Suomessa ja naapurimaissa on totuttu ostamaan alkoholijuomia muovipakkauksissa, ja hanapakkaus – tai Bag-in-Box eli BiB – on valloittanut käytännöllisten pohjoismaalaisten sydämet. Tämä on pakkaussuunnittelussa hyvä lähtökohta kehittää entistä vastuullisempia pakkauksia.

Viime vuonna Altia aloitti projektin, jossa väkevien alkoholijuomien muovipulloissa PET-muovista neljännes korvattiin kierrätys- eli rPET-muovilla. Samalla vähensimme muovin käyttöä joissakin pulloissamme jopa 10 %. Nyt Altia on lanseerannut viinipullon, jonka PET-raaka-aine perustuu täysin kierrätysmateriaaliin. Chill Out -viinisarja pullotetaan ensimmäisenä kierrätysmuovipulloihin eli rPETiin.

- PET-muovipullojen uudistus on tämän vuoden isoimpia saavutuksiamme viinien hanapakkauksien lisäksi viinien pakkausteknologiassa. Viinipullojen PET-muovi on korvattu sataprosenttisesti kierrätysmateriaalilla, mikä on vaatinut paljon teknistä yhteistyötä toimittajan kanssa, Altian pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua kertoo. 

rPET-viinipullomme on 90 % kevyempi kuin perinteinen lasista valmistettu viinipullo. Lasista valmistetun viinipullon hiilijalanjälki on 60 % suurempi kuin PET-muovipullon. Kun PET-pullon raaka-aine vaihtuu kierrätysmateriaaliin, pakkauksen hiilijalanjälki kutistuu entisestään. Tuotteen elinkaariarviointimme mukaan uusi rPet-viinipullomme on hiilijalanjäljeltään lähes 50 % pienempi kuin neitseellisestä raaka-aineesta valmistettu PET-viinipullo. 

- Meidän kierrätysyhteensopiva rPET-viinipullomme muovikorkkeineen ovat tässä mittakaavassa ensimmäiset, jotka tehdään kuluttajien palauttamasta PET-kierrätysraaka-aineesta. Luovumme omien viinibrändiemme osalta neitseellisten muovipullojen käytöstä kesän aikana, Ylisiurua kertoo.

Altian uudet kierrätysmuovista valmistetut viinipullot tunnistaa vihreästä vastuullisuusmerkinnästä ja ne löytyvät ensimmäisenä Chill Out -viinisarjasta kesän 2021 aikana.