Chill Out -viinit täysin kierrätysmuovista valmistetuissa pulloissa

Alkoholijuomatalo Altia tuo markkinoille kierrätysmuovista valmistetut PET-viinipullot ensimmäisenä viinien ja väkevien valmistajana Pohjoismaissa. Pullon hiilijalanjälki on alle 40 % lasisen viinipullon vastaavasta.
chill out viinit

Viinipakkausten näkökulmasta pohjoismaalaiset kuluttajat ovat vastuullisuuden edelläkävijöitä. Suomessa ja naapurimaissa on totuttu ostamaan alkoholijuomia muovipakkauksissa, ja hanapakkaus – tai Bag-in-Box eli BiB – on valloittanut käytännöllisten pohjoismaalaisten sydämet. Tämä on pakkaussuunnittelussa hyvä lähtökohta kehittää entistä vastuullisempia pakkauksia.

Viime vuonna Altia aloitti projektin, jossa väkevien alkoholijuomien muovipulloissa PET-muovista neljännes korvattiin kierrätys- eli rPET-muovilla. Samalla vähensimme muovin käyttöä joissakin pulloissamme jopa 10 %. Nyt Altia on lanseerannut viinipullon, jonka PET-raaka-aine perustuu täysin kierrätysmateriaaliin. Chill Out -viinisarja pullotetaan ensimmäisenä kierrätysmuovipulloihin eli rPETiin.

- PET-muovipullojen uudistus on tämän vuoden isoimpia saavutuksiamme viinien hanapakkauksien lisäksi viinien pakkausteknologiassa. Viinipullojen PET-muovi on korvattu sataprosenttisesti kierrätysmateriaalilla, mikä on vaatinut paljon teknistä yhteistyötä toimittajan kanssa, Altian pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua kertoo. 

rPET-viinipullomme on 90 % kevyempi kuin perinteinen lasista valmistettu viinipullo. Lasista valmistetun viinipullon hiilijalanjälki on 60 % suurempi kuin PET-muovipullon. Kun PET-pullon raaka-aine vaihtuu kierrätysmateriaaliin, pakkauksen hiilijalanjälki kutistuu entisestään. Tuotteen elinkaariarviointimme mukaan uusi rPet-viinipullomme on hiilijalanjäljeltään lähes 50 % pienempi kuin neitseellisestä raaka-aineesta valmistettu PET-viinipullo. 

- Meidän kierrätysyhteensopiva rPET-viinipullomme muovikorkkeineen ovat tässä mittakaavassa ensimmäiset, jotka tehdään kuluttajien palauttamasta PET-kierrätysraaka-aineesta. Luovumme omien viinibrändiemme osalta neitseellisten muovipullojen käytöstä kesän aikana, Ylisiurua kertoo.

Altian uudet kierrätysmuovista valmistetut viinipullot tunnistaa vihreästä vastuullisuusmerkinnästä ja ne löytyvät ensimmäisenä Chill Out -viinisarjasta kesän 2021 aikana. 

Kimchi Hot Dog Deluxe

Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!

Metsäretken sienirisotto

Kokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!

Järvikalatacot ja Pico de Gallo

Tacot täytetään itse tehdyllä Pico de Gallo -salsalla ja kotimaisella kalalla. Nautitaan järvimaisemassa raikkaan Chill Out Riesling -viinin kanssa.