Gentleman's Collection - herrasmiehille tehty punaviini

Australian vanhimman viinitalon Lindemansin perustajan Dr. Henry Lindemanin aikana hyvät tavat ja toisten kunnioittaminen olivat itsestäänselviä asioita.

Gentleman´s Collection -viini

Kunnianosoituksena viinitalon perustajan elämäntyötä ja arvoja kohtaan Lindeman´s on halunnut jatkaa perinnettä Gentleman´s Collection -viineillä. 1800-luvulla elänyt Dr. Henry Lindeman oli voimakastahtoinen persoona, rehti ja suoraselkäinen mies, ja Australian viininvalmistuksen pioneeri. Lääkärinä ja kauppiaana hän halusi sivistää uutta kotimaataan edistämällä herrasmiesmäisiä käytöstapoja ja pyrkimyksiä.

Lindemanin aikana herrasmiehen taitoihin kuului olennaisena osana muun muassa hyvä käsiala, jota pidettiin tuohon aikaan yhtenä taidemuotona sekä muodolliset illalliset, joille pukeuduttiin aina asianmukaisesti. Herrasmies kohteli muita ihmisiä arvostavasti ja ilmaisi itseään harkiten ja selkeästi.  

Lahjaidea todellisille herrasmiehille

Alkossa myytävä Lindeman´s Gentleman´s Collection Shiraz on ryhdikkään täyteläinen Shiraz-rypäleestä valmistettu punaviini. Löydät sen valikoiduista myymälöistä sekä Alkon verkkokaupasta.

Tämä tumman marjaisa viinimaailman herrasmies sopii täydellisesti seurusteluviiniksi hyvässä seurassa, mutta mainiosti myös liharuokien kanssa nautittavaksi.

Gentleman´s Collection on erinomainen lahjaidea kaikille herrasmiehille tai sellaiseksi haluaville. Löydät viinin Alkosta valmiissa tyylikkäässä lahjapakkauksessa, jossa lukee englanniksi herrasmiehen 10 kultaista ohjesääntöä. Löydät ne alempaa suomeksi.

Voit hankkia viinin myös isossa kolmen litran hanapakkauksessa useammalle herrasmiehelle jaettavaksi. Tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa Alkon verkkokaupasta.

Lataa Living Wine Label -sovellus

Voit kuunnella Henry Lindemanin tarinan lataamalla puhelimeesi Living Wine Label -sovelluksen, joka saa etiketin elämään:

1. Lataa applikaatio puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

2. Avaa applikaatio ja skannaa viinipulloa puhelimen kameralla. 

3. Katso ja kuuntele kuinka etiketti herää eloon ja kertoo tarinansa. 

Herrasmiehen 10 kultaista ohjesääntöä

#1 Ilmaise itseäsi kohteliaasti

Herrasmies osaa ilmaista oman näkökulmansa aina selkeästi käyttämättä epäasiallista kieltä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö hänellä olisi tietoa myös epäasiallisuuksista, mutta hän löytää aina kohteliaamman tavan ilmaista itseään.

#2 Älä ylikoristaudu

Herrasmies ei varusta vaatekaappiaan liiallisella koristeellisuudella. Jos hän ei pysty ilmaisemaan omaa yksilöllisyyttään solmiolla, taskuliinalla tai rannekellolla, hänen ei tarvitse ilmaista sitä lainkaan.

#3 Vältä hankalia aihealueita

Herrasmies välttää kaikkia uskonnollisia ja poliittisia, ja erityisesti poliittisuskonnollisia aihealueita. Hän osaa hienovaraisesti kääntää keskustelun pois kaikista hankalista aiheista.

#4 Huomioi kanssaihmiset

Herrasmies ei anna koskaan olemuksensa puhua liikaa puolestaan — joskin toisinaan hänen seuralaisensa puolestaan puhuu liikaa, ja liian kovaa.

#5 Ole (lähes poikkeuksetta) rehellinen

Herrasmies ei koskaan valehtele, paitsi silloin, kun se on kaikille osapuolille parhaaksi. Hän on taitava tulkitsemaan tämäntyyppiset hienovaraiset tilanteet ja kääntyy epärehellisyyden puolelle ainoastaan seuralaisensa mahdolliseen turhamaisuuteen tai hänen kilogrammoihin liittyvissä asioissa.

#6 Vaatimattomuus komistaa

Herrasmiehellä on laaja tietämys monista aihealueista, mutta hän ei koskaan pöyhkeile erinomaisuudellaan. Heitä jotka tuntevat hänen älykkyytensä, ei tarvitse muistuttaa siitä. He jotka eivät vielä siitä tiedä, tulevat kyllä tietämään aikanaan.

#7 Suosi lyhytsanaisuutta

Herrasmies ei tuhlaa tuhatta sanaa, silloin kun kymmenen hyvää riittää. Hän käyttää tuhat sanaa ainoastaan runonlausuntaan tai lainatessaan henkilöä, joka ei osaa ilmaista itseään yhtä ytimekkäästi.

#8 Löydä tiesi

Herrasmies ei tarvitse karttaa. Hän tietää kyllä, minne on menossa – ja parhaan reitin sinne – paljon ennen matkaansa.

#9 Huomioi kanssaihmiset

Herrasmies osaa kuunnella muiden tarpeita herkällä korvalla. Hän ei vain avaa ovia tai pitele sateenvarjoja; hän tekee kaiken mahdollisen varmistaakseen, että kaikilla hänen seuralaisillaan on yhtä miellyttävä olo kuin hänellä itsellään.

#10 Ole aidosti läsnä

Herrasmies ei koskaan anna ajatustensa, saati katseensa, harhailla keskustelun aikana. Hän on erinomainen kuuntelija ja nokkeluuksien kertoja, mutta tietää tarkkaan, milloin vaikeneminen on kultaa. Hän ei keskeytä muita, eivätkä muut ole koskaan onnistuneet keskeyttämään häntä.

henrylindeman

Henry Lindeman

Dr. Henry Lindemanin halu edistää hyviä käytöstapoja johtui osin silloisen Iso-Britannian siirtomaan Australian asutuspolitiikasta. Australiaan lähetettiin 1700-1800 -luvuilla runsaasti erilaisista rikoksista tuomittuja emämaan kansalaisia pakkotyöhön rakentamaan ja asuttamaan uutta siirtomaata. Osin tästä syystä väkivalta ja rikollisuus olivat arkipäivää varsinkin kaupungeissa.