Ihastu innovatiiviseen Arniston Bay -valkoviiniin kevyessä paperipullossa

Reilun kaupan valkoviini paperipullossa on helppo ja kevyt ottaa mukaan piknikille, mutta tyylikkään ulkoasunsa ja raikkaan makunsa ansiosta sopii myös ruokapöytään.

arniston_bay_sauvignon_blanc_piknikillä

Tämän kesään uutuusviini on pullotettu painavan lasipullon sijaan innovatiiviseen ja perinteistä lasipulloa ympäristöystävällisempään paperipulloon – pahvinkeräykseen kierrätettävän kartonkikuoren sisällä on viinipussi, joka pitää viinin raikkaana.

Löydät Arniston Bayn valikoiduista Alkon myymälöistä tai tilaa Alkon verkkokaupasta näppärästi omaan lähi-Alkoosi.

Arniston Bay sopii erinomaisesti kesän aperitiiviksi sekä äyriäisten, salaattien ja sushin kanssa. Viini on vegaanisesti kirkastettu, joten se sopii myös esimerkiksi kesän tofuruoille. Arniston Bay Sauvignon Blanc sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassa uuden maailman valkoviinit, hinta alle 13 euroa.

Tiesitkö viinipullojen hiilijalanjäljestä?

Kartonkisen pullon hiilijalanjälki (91,9g CO2e) on 84 % vähemmän kuin markkinoiden kevyiden lasipullojen. Frugal Bottle tyhjänä painaa vain 84 grammaa. Kartongin voi kierrättää kartongin keräykseen ja sen sisällä oleva viinipussi kuuluu sekajätteeseen. Pullon valmistuksessa käytetyn veden määrä (vain 0,6 L per pullo) on neljä kertaa vähemmän kuin normaalin lasipullon.

Arniston Bayn viinitila Etelä-Afrikassa on perustettu vuonna 1996 ja se on nimetty pienen merenrantakylän Arnistonin mukaan. Arniston sijaitsee lähellä Cape Agulhasia, aivan Afrikan eteläisimmässä kärjessä. Viinien inspiraationa ovat toimineet alueen jylhät kalliorinteet, kalkkipestyt talot olkikattoineen ja luonnon koskemattomuus. Viinillä on Reilun kaupan sertifikaatti eli se edistää monella tavalla oikeudenmukaista kauppaa ja kehittyvien maiden pienviljelijöiden ja maataloustyöntekijöiden asemaa.