Kevyen raikkaat Casal Garcia -viinit alkuvuoteen

Oletko huomannut, että Alkosta löytyy myös matala-alkoholisia viinejä? Tutustu raikkaan kepeisiin viinisuosituksiin Portugalista.
casal garcia viinit

Mitä vähemmän viinissä on alkoholia sitä vähemmän siinä on myös kaloreita. Kalorit eivät siis riipu niinkään viinissä olevan sokerin määrästä, vaan suurin osa tulee alkoholista.  

Alkoholissa on enemmän kaloreita kuin sokerissa.

Viinin maku kevenee, kun siinä on vähemmän alkoholia. Matala-alkoholisuutensa sekä pirskahtelevan makunsa ansiosta Casal Garcia -viinit sopivat keveiden ruokien kuten salaattien, kasvisruokien tai vähärasvaisen kalan kanssa.

Nappaa kepeät viinivinkit

Supersuosittu portugalilainen valkoviini:

Casal Garcia Vinho Verde

(alkoholia 9,5 %, sokeria 9 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Puolikuiva, raikas ja hedelmäinen kevyesti pirskahteleva portugalilainen valkoviini sopii hyvin salaateille ja kasvisruoille, katso kasvispyöryköiden ohje. Tai nauti sellaisenaan.

Psst! Löydät viinin myös pienessä 37,5 cl pullokoossa Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista Alkon myymälöistä.

Raikkaan hedelmäinen roseviini:

Casal Garcia Rose

(alkoholia 9,5 %, sokeria 10 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Puolikuiva roseviini, jossa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Nauti sellaisenaan tai salaattien ja kasvisruokien kanssa.

Viini-lehti on antanut viinille neljä tähteä ja valinnut sen kesän 2019 TOP 3 roseviiniksi - todellinen löytö.

Mitä on Vinho Verde?

"Vihreä viini" (vinho verde) on portugalilainen viinityyli, joka voi olla valkoviiniä, mutta myös puna- tai roséviiniä. Vinho Verdet ovat maultaan kevyitä, pehmeähappoisia ja usein hieman pirskahtelevia. Niiden alkoholipitoisuus on alhaisempi kuin viinien yleisesti. Nimensä vihreä viini on saanut siitä, että rypäleet poimitaan hieman raakoina. Aidon Vinho Verden tunnistaa viinipullon Denominação de Origem -tarrasta. Casal Garcia on maailman myydyin Vinho Verde -viini.