Mikä Viini!: Teemapolut tekevät viininmaistelusta helppoa

Tutustu Mikä Viini! -festareiden laajaan tarjontaan erilaisten teemapolkujen avulla. Kurkkaa polkujen sisältöihin etukäteen ja valitse kolmesta erilaisesta itseäsi eniten kiinnostava!
Teemapolut tekevät viininmaistelusta helppoa

Mikä Viini! -festareilla voit kiertää osastoja oman makusi mukaan tai napata maisteluvinkit valmiiksi suunnitelluista viinipoluista. Lipunmyynnistä sekä pääsalista löydät esitteitä kolmesta kiinnostavasta viinipolusta, joissa jokaisessa esittellään 5 tai 6 erilaista viiniä. Viinit tutuksi -teema johdattaa aloittelijan yleisimpien rypälelajikkeiden maailmaan. Bubbling Under -polku on suunniteltu kuohuviinien ystäville esitellen erilaisia kuohuviinityylejä kuten Cavan ja Samppanjan. Kasvisruoka & viinit -polku johdattaa erilaisille kasvisruoille sopivien, niin valko-, rose- kuin punaviinien pariin. Esitteen kartta opastaa sinut oikean viinin kohdalle, tervetuloa tutkimusmatkalle!

Viini tutuksi – läpileikkaus makutyypeistä & viinilajikkeista

Olemme valinneet sinulle maistettavaksi kolme valko- ja kolme punaviiniä. Pääset tutustumaan, miten yleisimmät valkoiset rypälelajikkeet eli Sauvignon Blanc, Chardonnay ja Riesling eroavat toisistaan. Punaisista maistettavana ovat Pinot Noir, Shiraz ja Cabernet Sauvignon. Tutustu samalla Alkon makutyyppeihin ja löydä omat suosikkisi. Tarvitset polkuun 10 maistelulipuketta (à 1 €)

Bubbling Under – Kuohuviinit & samppanjat

Onko sinun suosikkisi Prosecco, Cava vai samppanja? Älä unohda myöskään raikkaita uuden maailman kuohuviinejä. Olemme valinneet sinulle viisi erilaista kuohuviiniä maistettavaksi. Tarvitset polkuun 10 maistelulipuketta (à 1 €)

Kasvisruoka & viinit

Viini toimii erinomaisesti myös monien kasvisruokien kanssa. Mutta millainen viini sopii vegesushille tai grillatuille kasviksille? Tutustu erityisesti kasvisruoalle sopiviin kahteen valkoviiniin, yhteen roseeviiniin ja kahteen punaviiniin. Tarvitset polkuun 8 maistelulipuketta (à 1 €)

PS. Tiesitkö, että vaikka viini itsessään on kasviperäinen tuote, sen valmistusprosessissa voidaan käyttää eläinperäisiä aineksia kuten liivatetta tai munan valkuaista mm. säätelemään viinin kirkkautta. Näistä ei jää jäämiä itse viiniin, vaan ne ovat ns. prosessiaineita. Ei-eläinperäinen kirkastusaine on esim. saviperäinen bentoniitti. Vegan-symbolilla merkityissä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Artikkeliin liittyen