Suloiset viinikaverit seurusteluun

Minkä näistä söpöläisistä sinä päästäisit sohvalle tai ruokapöytään? Tutustu monikäyttöisen hedelmäisiin viineihin.

hanaviinejä

Curiosity Tempranillo 3 litraa

MAUkas, rento ja mehevän hilloinen espanjalainen Curiosity-kissaviini viihtyy kana- ja possuruokien sekä tuhdimpien kasvisruokien seurassa mutta myös sellaisenaan. 

"Kypsän marjainen, mustaherukkaa, luumua ja mustikkaa aromeiltaan muistuttava tuoksu. Keskitäyteläinen maku allekirjoittaa tuoksun lupaamat vivahteet. Siinä on lisäksi hentoa yrttisyyttä ja savua. Paahteisen mausteinen aromikkuus, pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja kantavat viiniä herukkaiseen jälkivaikutelmaan."

"Edullinen ostos" - Viinilehti

Loyalty Vinho Tinto Portugal 2,25 litraa - Uutuus

Suuri, voimakas, lempeä, pehmeä, seurallinen ja hieman temperamenttinen – tämä portugalilainen on HAUkuttavan hyvä punaviini, jolla on suuri sydän – aivan kuin esikuvallaan berninpaimenkoiralla.

Viinin täyteläinen maku on pehmeä, johon lempeät tanniinit tuovat ryhtiä ja rakennetta. Sen aromeissa aistii mustaherukkaa, vaniljaisuuta ja mausteisuutta.

Pehmeän täyteläisyytensä ansiosta Loyalty on mitä mainioin seurusteluviini. Se sopii myös runsaiden liharuokien ja voimakkaampien juustojen seuraksi. Viini on sekoite tyypillisiä portugalilaisia rypälelajikkeita kuten Touriga Nacionalia.

Pebble Park Chardonnay Fairtrade 3 litraa

Vastuullisesti tuotettu Reilu kauppa -sertifioitu pirteän kuiva valkoviini tulee Etelä-Afrikasta, Western Capen viinialueelta. Hedelmäinen viini on aromeiltaan kevyen persikkainen ja hennon mausteinen.

Pebble Park on saanut ulkoasuunsa inspiraation alueella pesiviltä afrikanpingviineiltä. Viinin nimi viittaa merenrannoilta löytyviin meren sileiksi hiomiin pikkukiviin.

Trooppisen hedelmäinen viini sopii erityisesti seurusteluviiniksi, mutta lohi, erilaiset kanaruoat ja ruokaisat salaatit ovat hyviä ruokakumppaneita.