Tässä ovat Vuoden Viinit 2018 -kisan menestyjät

Viinimaan viineille satoi jälleen runsaasti mitaleita Vuoden Viinit -kilpailussa! Kultaa saalistivat italialainen uutuusroseviini Pasqua 11 Minutes Rosé, joka valittiin samalla koko kisan parhaimmaksi roseviiniksi sekä eteläafrikkalainen Two Oceans Fresh&Fruity -valkoinen hanaviini ja uusiseelantilainen luomuvalkoviini Matua Organic Sauvignon Blanc. Kurkkaa myös loput palkitut!
Tässä ovat Vuoden Viinit 2018 -kisan menestyjät

Tässä ovat kultamitalistit

Pasqua 11 Minutes Rosé, Italia

Kultaa Roseeviinit-sarjassa -  Raikas, tyylikkäästi hapokas, kuiva, moniulotteinen ja marjaisa maku jättää pitkän elegantin ja mineraalisen jälkimaun.

Matua Organic Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti

Kultaa Luomuvalkoviinit 12 € tai yli -sarjassa - Klassinen Marlboroughin Sauvignon Blanc, joka tuo veden kielelle. Kuiva maku on täynnä troppista hedelmää, aromaattista vihreää ananasta ja mustaherukkaa.

Two Oceans Fresh&Fruity White, Etelä-Afrikka

Kultaa Valkoviinihanapakkaukset -sarjassa - Lähes kuiva maku toistaa tuoksun omenaiset vivahteet. Viinissä aistii myös päärynää ja persikkaa. Vaikka maussa on hieman makeutta tuo sitruksinen hapokkuus viinille tasapainoa.

Hopeaa Chileen ja pronssia Espanjaan sekä Italiaan

Chileläinen ryhdikkään kuiva Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc voitti hopeaa sarjassa Valkoviinit Uusi Maailma, alle 12€. Viinin harmoninen maku on mineraalinen ja samalla maukas. Jälkivaikutelma on puhdaspiirteinen, pitkä ja herkullinen.

Pronssia nappasivat puolestaan roseviinisarjassa kypsän kirsikkainen espanjalainen Raimat Rosada sekä Ranskan Alsacesta tuleva ryhdikkään runsas Trimbach Riesling Reservé sarjassa Valkoviinit Eurooppa, yli 17€.

Kunniamainintoja jaetaan hyvin menestyneille viineille

Kunniamaininnan nappasivat seuraavat viinit:

Euroopan punaviinit, hinta alle 12 euroa Pasqua Romeo & Julia Passione Rosso, Italia

Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 12 euroa Rawson’s Retreat Riesling, Australia ja Leyda Reserva Chardonnay, Chile

Punaiset hanapakkausviinit Two Oceans Shiraz, Etelä-Afrikka

Luomupunaviinit, hinta alle 12 euroa Nevermind Organic Rosso, Italia

Euroopan valkoviinit, hinta yli 17 euroa Bründlmayer Riesling Steinmassel, Itävalta

Samppanjat Bollinger La Grande Année Brut 2007, Ranska

Jo 21. kertaa järjestetyn Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on valita kilpailuun osallistuvien viinien joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit. Kilpailun tuomariston jäsenet ovat Vuoden Viinit kilpailu ry:n ja viiniseurojen jäseniä, sommeliereita sekä riippumattomia viinialan ammattilaisia.

Matua

Matua on Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -viinien pioneeri, joka aloitti Sauvignon Blancin valmistamisen ensimmäisenä maassa. Matuan tarina alkoi Länsi-Aucklandista vuonna 1969, jolloin Spencen veljekset aloittivat viininviljelykokeilunsa. Kolmannen polven viininviljelijöillä oli visio luoda jotain täysin uutta ja mullistavaa Uuden-Seelannin viinimaailmaan. Tänä päivänä maan palkituimpiin kuuluva viinitalo tunnetaan myös loistavista punaviineistään.