Viinilöydöt kesään Alkon verkkokaupasta

Viiniraati maistoi neljä erilaista kesäviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi kesän viettoon ja ruokien seuraksi.

kesän_viinit_alkon_verkkokaupasta

Nämä neljä viinitärppiä kesän viettoon ja erilaisille ruoille löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

YOKO Riesling

YOKO on mielenkiintoinen viinisarja, jonka on suunnitellut norjalainen Master of Wine Julie Nyheim. Hän on sovittanut viinit sopimaan täydellisesti yhteen erilaisten aasialaisten ruokien kanssa.

"Onpa sekä ihastuttavan näköinen että maukkaan makuinen saksalainen Riesling-viini! Raikkaan hapokas, tosi hedelmäinen ja runsas maku – päärynää, hunajaa, omenankukkaa sekä sitruunaa."

Master of Wine on viinialan korkein tutkinto ja sen on saavuttanut maailmassa vain noin 500 ihmistä mukaanlukien YOKO-viinisarjan luoja Julie Nyheim

"Maku on mukavasti puolikuiva, jolloin pieni jäännössokeri toimii erittäin hyvin maustetun ruoan kanssa. Sitä täydentää pirteä mineraalisuus sekä lempeä mausteisuus. Jälkimaku on pitkä ja sitä ryydittää melonin, limetin sekä hennon kukkaisuuden aromit."

"Nauti sushista aina tuliseen thai-curryyn. Sopii mainiosti myös hapanimelien kastikkeiden kanssa. Ihastuttava aperitiivi hyvin viilennettynä!"

19 Crimes Sauv Block

Australialainen 19 Crimes -viinisarja perustuu tositarinaan nyky-Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista eurooppalaisista rikollisista kaikkiaan 19 eri rikoksen perusteella. Tutustu tarinoihin skannaamalla puhelimellasi viinin etikettiä: experience.19crimes.com

"Astetta rouheampi Sauvignon Blanc -valkoviini, josta erottaa hennosti karviaismarjaa ja herukkaisuutta. Helposti lähestyttävä lähes puolikuivan, mutta kuitenkin kuivan makunsa ansiosta. Paljon trooppista hedelmäisyyttä, joten ei aivan tyypillinen Sauvignon Blanc."

"Sauv Blockille toimivat tuhdimmat kasvisruoat, savustettu vaalea kala ja ruokaisammat salaatit. Myös grilliruokien valkoviinivaihtoehdoksi!"

"Viinillä on mielenkiintoinen tarina Irlannin itsenäisyysliikkeen aktivistista Michael Mooresta, joka tuomittiin vuonna 1865 karkotettavaksi Australiaan."

Ultimate Provence Rosé

Kaakkois-Ranskan Provencen alueen välimerellisen raikkaat ja pirteän hedelmäiset roseeviinit ovat omaa luokkaansa. Siellä roseeviinit ovat usein laadullisesti aivan omalla tasollaan ja syy siihen on yksinkertainen: kokemus.

"Ultimate Provence Rosé toimii ympäri vuoden, mutta on erityisen hyvä ja ylellinen kesäviini! Ihastuttavassa maussa mukavaa tuoretta mansikkaa ja pientä yrttisyyttä. Viinin hieno hapokkuus ja mineraalisuus toimii rasvaisenkin ruoan kanssa kuten toast-skagenin. Klassikko vuohenjuustosalaatin, äyriäisten ja lohen kanssa, jopa hummerin kanssa."

"Todella kaunis pullo, joka kannattaa hyödyntää myös tyhjänä vesipullona tai maljakkona."

Los Intocables Rum Barrel

Tämä tuhti argentiinalainen punaviini on imenyt itseensä makua rommin kypsytykseen käytetyistä tammitynnyreistä.

"Todella muhevan mehevä tuoksu, oikea äijäviini! Maku ei ole liian tanniininen, mutta muhkean runsas ja täyteläinen, jonka monipuolisesta makumaailmasta löytyy paljon kaikkea – rommitynnyrikypsytys tuo vaniljaisuutta ja karamellia sekä muita makeita aromeja. Aavistus savuisuutta ja kuivattua hedelmää, aprikoosia ja luumua, aivan kuten tumman rommin vivahteissa usein on."

"Kesän The Grilliviini, sopii hyvin myös maustetumpien pihvien kanssa. Naudan ribseille ja entrecote-pihville täydellinen mätsi"

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Laura Kuusela sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.