Asadolla viitataan runsaaseen valikoimaan erilaisia lihoja. Koska lihaa voi olla paljon, tarkoittaa se myös sitä, että syöjiä on isompi seurue. Asado käsittääkin ruokalajin lisäksi sen nauttimisen ympärille kietoutuvan sosiaalisen tapahtuman.
Ennen asadon laittamista tulille kannattaa muistaa muutama asia. Ensinnäkin, hyvää asadoa ei ole ilman punaviiniä. Argentiina tunnetaan hyvistä Malbec-viineistään, jotka luonnollisesti sopivat täydellisesti myös asadon pariksi.
Toiseksi, lihan kanssa toki nautitaan muitakin lisukkeita kuin viiniä. Pidä ne kuitenkin yksinkertaisina, jotta lisuke ei vie huomiota lihalta. Kastikkeeksi tehdään tietenkin chimichurri ja pihvin kylkeen keventävät kasvikset ovat hyvä vaihtoehto. Argentiinalaiset valitsevat usein yksinkertaista salaattia, joka tehdään esimerkiksi vihreästä salaatista, tomaatista ja sipulista.