Juustot ja viini - match made in heaven

Juuston ja viinin liitto on se kuuluisa match made in heaven. Katso ruokakirjailija Mari Moilasen juustovinkit ja reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Juustot ja viini - match made in heaven

Suositun chileläisen Vina Tarapacá -viinitalon herkulliset viinit ovat kaikki omiaan nostettavaksi juustopöydän juomiksi.

Tutustu alempana näyttävän Uunibrien tai hedelmäisen Parmesan-salaatin ohjeisiin. Tai kokoa omanlaisesi juustopöytä.

Valitse pöytään 5 - 7 erilaista juustoa

Valitse nuoria ja pehmeitä juustoja, vanhoja ja voimakkaita, jotain murenevaa ja jotain kermaista.

Perinteisesti pöydästä löytyy muun muassa sini- ja valkohomejuustoa, lampaanmaitojuustoa, vanhaa goudaa, parmesaania, emmentalia ja kermajuustoa. Miedompien juustojen ystävät ilahtuvat tuorejuustoista, leipäjuustosta tai pehmeästä vuohenjuustosta.

Herkullinen kattaus syntyy kokoamalla pöytään esimerkiksi nämä juustot. Kokeile rohkeasti, mikä on oma viini-juusto suosikkiyhdistelmäsi!

Uunibrie

Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohu- tai valkoviinin kanssa.

Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.

Viña Tarapacá

Viña Tarapacá on vuonna 1874 perustettu viinitila Chilen sydämessä, Maipo Valleyn Isla de Maipossa, joka on Chilen pienin ja kuuluisin viininviljelysalue. Viña Tarapacá tekee viiniä hyödyntämällä yli satavuotista kokemustaan, mutta myös käyttämällä uusinta viininvalmistusteknologiaa parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi.