Miltä maistuu punaviinistä ja colasta tehty Lumicola-drinkki?

Miten punaviiniä ja colaa voi sekoittaa samaan drinkkiin - kuulostaako erikoiselta? Altia Akatemian huippubaarimestari Mikael Karttunen on kehittänyt Two Oceans Shiraz -punaviinistä ja colasta talven lämpimän hittidrinkin Lumicolan.

Voiko punaviiniä ja cola-juomaa yhdistää vai pitäisikö ne suosiolla nauttia erikseen?

- Varsinkin kuumassa juomassa ne voi yhdistää oikein hyvin.

Miltä punaviinistä ja colasta tehty drinkki oikein maistuu?

- Kun siihen lisää sopivasti sokeria ja kuumentaa juoman glögimausteiden kera, se maistuu aivan glögille.

Miksi juuri punaviini ja cola?

- Colassa on paljon jouluisia mausteita, minkä huomaa vasta, kun tuotetta lämmitetään. Lämmittäessä hiilihapot haihtuvat ja juoman mausteisuus tulee esiin.

Mikä Two Oceans Shirazista tekee hyvän makuparin colalle? 

-Two Oceans Shiraz on täyteläinen ja pehmeä punaviini. Siinä on runsas, tummasävyinen maku ja sopivan kypsät tanniinit, jotka pysyvät lämmityksen jälkeenkin miellyttävinä.

Onko jotain tärkeää joka pitää erityisesti muistaa drinkkiä tehdessä? 

- Kannattaa ensin kuumentaa colajuomaa glögimausteiden ja sokerin kera. Kiehuminen ei tässä vielä haittaa. Viini kannattaa lisätä vasta, kun ottaa kattilan pois liedeltä ja kannattaa varmistaa lopuksi sopiva makeus. Näin juoma on heti valmista tarjottavaksi, eikä se ole liian kuumaa. Myös viinin keittämisen riski poistuu.

Millaisiin tilanteisiin drinkki sopii? 

- Lumicola sopii kuumaksi juomaksi koko talvikauteen ja miksei kylmille illoille muinakin vuodenaikoina.

Näin valmistat lumicola-drinkin!

Two Oceans

Two Oceans -viinien kotiseudut ovat Etelä-Afrikassa, josta juontuu myös nimi: Hyväntoivonniemellä kohtaavat Intian ja Atlantin valtameret, jotka synnyttävät niin sanotun ’Two Oceans’ -efektin: mereltä nousevat raikkaat tuulet ja toisaalta sumuisuus yhdistettynä loputtomaan horisonttiin ja energiseen rannikkoseutuun luovat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle.