Tuunaa glögistä herkullinen drinkki tai booli

Cocktail-buumi muovaa myös jouluperinteitä uuteen suuntaan. Altia Akatemian baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin tai boolin.
Tuunaa glögistä herkullinen cocktail

Mihin glögiä kannattaa miksata?

- Runsaan mausteisuutensa ja makeutensa ansiosta glögi kestää yllättäviäkin makuja seurassaan. Glögi lämmitetyn omenasiiderin kera tai glögistä ja kuohuviinistä tehty tervetuliaisjuoma ovat hyviä esimerkkejä glögin monipuolisuudesta, Mikael neuvoo.

Mikael rohkaisee myös kehittelemään omia glögicocktail-reseptejä. Glögin runsas maku takaa, että suurin osa ainesosista sopii sen kanssa yhteen. Vuosia baarimestarina ja valmentajana toiminut Mikael ei omien sanojensa mukaan ole koskaan onnistunut yhdistämään glögiä makuun, joka ei toimisi sen kanssa ollenkaan. Ainoastaan makeuden ja runsaan alkoholipitoisuuden kanssa hän suosittelee olemaan tarkkaavainen.

Älä tee liian makeaa glögidrinkkiä

- Glögi on itsessään makeaa, joten kannattaa välttää sen sekoittamista todella sokeripitoisiin ainesosiin. Jos tarjoilee glögicocktailin kuumana, alkoholipitoisuutta voi ja kannattaa vähentää käyttämällä alkoholitonta glögiä kuten viinipohjaista Blossa alkoholitonta glögiä, josta alkoholi on huolellisesti poistettu.

Katso alempaa kolme glögidrinkin ohjetta!

Mikael Karttunen, Altia Akatemia
Mikael Karttunen, Altia Akatemia
Mikael Karttunen on Altia Akatemian valmentaja, baarimestari ja viinien asiantuntija.

Fresita-Blossa

Fresita-Blossa on upea alkumalja talven juhliin. Se on helppo valmistaa ja yllättää herkullisuudellaan vieraasi!