Käytännöllisyys on avainsana valmistujaisissa

Valmistujaiset ja opintojen päättyminen on ylpeyden aihe, jossa riittää skoolattavaa ystävien ja sukulaisten kanssa. Kuohuviini yhdessä helpon buffetpöydän kanssa kruunaa vasta valmistuneen päivän.

Codorniu clasico sec ja kuohuviinilasit

Koulunsa ja opintonsa päättäneitä juhlitaan yleensä keväällä. Tärkeä juhla kerää yhteen koko suvun ja ystäväpiirin, ja tilan salliessa juhlia halutaan viettää usein kotona. Tarjoilujen helpottamiseksi kannattaa tarjota kuohuviinin lisäksi käytännöllistä laatikkoviiniä sekä riittoisaa boolia.

Onnentoivotuksia kuohuvalla

Kuohuviini on tärkeä osa valmistujaisia ja perinteisesti juhlakalu vastaanottaa saapuvat vieraat lasillisella kuplivaa. Kuohuviini kannattaa valita joko hinta-laatusuhteeltaan erinomaisesta Ballet-kuohuvasta tai espanjalaisesta Codorníu-cavasta.

Valmistuvalle nuorelle voi kaataa lasiin juhlien edetessä myös matala-alkoholista kuohuviiniä. Koko päivän kestävät juhlat ja liukuvasti saapuvat vieraat tarkoittavat lukuisia onnenkilistyksiä päivän aikana. Mansikkainen ja mieto Fresita tai alkoholiton Codorníu Zero ovat erinomaisia valintoja tähän.

Seisovaan pöytään laatikkoviiniä

Valmistujaisia järjestäessä kannattaa juomavalinnoissa huomioida niiden käytännöllisyys ja toimivuus. Valmistujaisiin sopivat loistavasti hedelmäiset ja riittoisat kolmen litran hanapakkaukset kuten Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviini ja Two Oceans Sauvignon Blanc -valkoviini. Laatikkoviinit riittävät pitkään isommallekin porukalle, eikä juhlien järjestäjän tarvitse olla koko ajan avaamassa yksittäisiä viinipulloja. Saat laatikkoviineihin juhlavuutta, kun asetat ne tarjolle tyylikkäässä hanapakkaustelineessä.

Helppo buffet-pöytä on juhlien pelastaja

Käytännöllisyys on hyvä pitää mielessä myös valmistujaisten ruokavalinnoissa. Usein sekä juhlien sankari että vanhemmat haluavat seurustella vieraiden kanssa keittiössä nyhjäämisen sijaan. Monipuolinen buffetpöytä on tällöin hyvä valinta. Seisovan pöydän antimiksi suosittelemme ruokaisia salaatteja, kuten parsa-couscoussalaattia ja pieniä mozzarella-anjoviscrostineja, quiche lorrainea ja Manchego-juustopaloja. Ruokaisempaan buffettiin voi valita tarjottavaksi varsinkin nuoremman väen suuressa suosiossa olevia broilerin siipiä ja mozzarella-tomaattisalaattia.

Seurustelujuomaksi boolia

Ruokailun jälkeen juhlia on helppo jatkaa boolitarjoilulla. Rento booli sopii hyvin seurustelujuomaksi ja tuo raikkaan säväyksen juhlapöytään. Koristele matala-alkoholinen booli sesongin hedelmillä ja marjoilla. Näyttävyyttä saat lisäämällä booliastiaan tyhjien maitopurkkien avulla tehtyjä suuria jääpaloja. Lisää jäihin jäädytysvaiheessa kukkia tai marjoja. Katso lisää tyylikkäiden boolien ohjeita Boolit-osiosta.

Näin säilytät kuplat

Usein juhlissa kuohuviinit kaadetaan laseihin jo etukäteen ja tarjoillaan vieraille heidän saapuessa. Tällöin kuplat ovat jo tässä vaiheessa karanneet laseista. Ongelmasta pääsee eroon, kun kaataa lasit etukäteen vain puolilleen kuohuviiniä ja lisää vasta vieraiden saapuessa lopun kuohuviinin. Näin kuohuviinilasiin tulee uusia pirteitä kuplia, mutta kaataminen käy nopeasti, sillä lasiin lisättävä kuohuviini ei enää kuohu yli.

Vinkkejä valmistujaisten järjestämiseen:

  • Suunnittele tarjoilut hyvissä ajoin ja tarkkaan. Pyri hoitamaan kaikki valmistelut mahdollisimman pitkälle ennen juhlia.

  • Varaa kuohuviiniä tarpeeksi, sillä usein nuoren ystäviä saattaa tulla juhliin enemmän kuin oli suunniteltu. Yhdestä 0,75 litran pullosta riittää noin kuusi lasia kuohuvaa.

  • Varaa juhliin myös alkoholitonta kuohuviiniä, jolla juhlien sankari voi skoolailla vieraiden kanssa.

  • Kata seisovaan pöytään tarpeeksi erilaisia vaihtoehtoja allergioiden ja erikoisruokavalioiden varalta.

  • Valitse tarjottavaksi ruokia, jotka voivat olla lämpimässä pidempiä aikoja.

  • Koristele pöytä vieraiden tuomilla kukilla ja muista hankkia tarpeeksi maljakoita.

Kuohuviini ja ruoka

Kuohuviini ja ruoka


Kuohuviinipulloa ei enää avata vain uuden vuoden tai vapun kunniaksi, vaan lasillisella kuplivaa voi piristää arkipäivää tai viikonlopun alkua. Poimi vinkit kuohuviinin ja ruoan yhdistämiseen.

Lue lisää »