Mikä Viini! 2017 -festareiden mielenkiintoiset tastingit

Mikä Viinissä voit kierrellä eri tuottajien pisteissä vapaamuotoisesti viinejä maistellen tai syventää tietouttasi kiinnostavissa tasting-tilaisuuksissa. Tutustu tarjolla oleviin tastingeihin ja varaa paikkasi pian! Tastingit maksavat 20 euroa / tasting sisältäen maisteltavat viinit (paitsi Champagne Bollinger 30 euroa). Paikkoja on rajoitetusti ja ne pidetään englanniksi. Yhden tastingin kesto on noin 45 minuuttia. Tervetuloa!
Mikä Viini! 2017 -festareiden mielenkiintoiset tastingit

Pongrácz Brut

Hinta Alkossa
15,88 €

Kaikki istuvat tastingit ovat täynnä, mutta voit halutessasi tulla kysymään mahdollisesti vapautuneita paikkoja Galleria-tastinghuoneen ovella ko. tastingin alkaessa.

Keskiviikko 20.9. klo 16.30

Pongrácz – elegantti eteläafrikkalainen kuohuviini TÄYNNÄ

Prosecco, cava ja samppanja ovat tuttuja useille viininystäville, mutta oletko jo tutustunut uuden maailman huippukuohuviineihin? Modernit ja kansainvälisesti palkitut Pongrácz-kuohuviinit valmistetaan perinteisellä eteläafrikkalaisella Méthode Cap Classique -menetelmällä, joka vastaa pitkälti perinteistä ranskalaista samppanjamenetelmää. Viineissä käytetyt Pinot Noir- ja Chardonnay-rypäleet tulevat viinitarhoilta Länsi-Kapmaan alueelta, jossa ilmasto on merituulten viilentämä.

Tastingin vetää valovoimainen naisviinintekijä Elunda Basson, joka vie osallistujat makumatkalle Etelä-Afrikkaan. Kuulemme kuohuviinien valmistusmenetelmistä ja rypälelajikkeiden ominaisuuksista. Laseista löytyvät mm. Vuoden Viinit -kilpailussa kultamitalilla palkitut Pongrácz Brut ja Pongrácz Rose. Pääset tutustumaan neljän viinin tastingissä myös tuoteperheen erikoisuuteen, Desiderius-kuohuviiniin, joka ei ole saatavilla Suomen markkinoilla.

Tastingin vetäjä: Elunda Basson, viinintekijä, Pongrácz
Paikka: Galleria, Vanhan 2. Kerros
Hinta: 20 e / hlö sis maistettavat viinit
Osta paikkasi tästä

Keskiviikko 20.9. klo 18.30

Raimat – vuosisadan perinteestä kestävän kehityksen periaatteisiin ja luomutuotantoon TÄYNNÄ

Koillis-Espanjan Lleidassa sijaitsevalle Raimatin viinitalolle luonnonmukainen viljely on ollut tärkeää yli 100 vuoden ajan ja vuodesta 2008 asti heillä on ollut kestävän kehityksen sertifikaatti koko tuotannolleen.

Raimat on Euroopan suurin perheomisteinen viinitila, jonka kaikki rypäleet ovat peräisin omilta tarhoilta mahdollistaen koko tuotantoketjun tehokkaan valvonnan. Viinitalo käyttää mm. 100 % uusiutuvia energianlähteitä ja tehokkaita painovoimaan perustuvia kastelumenetelmiä, jotka säästävät vettä. Raimatin tavoitteena on siirtyä kokonaan luomutuotantoon ja tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomutuottajista vuoteen 2019 mennessä.

Tule tutustumaan Raimatin viinintekijä Pilar Salissasin johdolla, miten kestävän kehityksen periaatteet ja rypälelajikkeiden ominaispiirteet maistuvat talon palkituissa viineissä. Tastingissa maistetaan kaksi valkoviiniä, yksi rosee ja kolme punaviiniä kuten uutuusluomuviini Raimat Boira Garnatxa Negra Organic.

Tastingin vetäjä: Pilar Salissas, viinintekijä, Raimat
Paikka: Galleria, Vanhan 2. Kerros
Hinta: 20 e / hlö sis maistettavat viinit
Osta paikkasi tästä

Torstai 21.9. Klo 16.30

Champagne Bollinger – Samppanjatalojen aatelia TÄYNNÄ

Huippusamppanjatalojen eliittiin kuuluva Bollinger on kuuluisa ryhdikkään paahteisesta tyylistään. Pinot Noir -rypäle on Bollingerin samppanjoiden perusta, joka tuo rakennetta, moniulotteisuutta ja voimaa viineihin. Toinen Bollingerille tyypillinen piirre on viinin käyttäminen tammitynnyreissä, mikä on nykyään hyvin harvinaista samppanjan teossa. Bollinger sallii viiniensä kypsyä pitkään, koska hieno samppanja vaatii aikaa näyttääkseen persoonallisuutensa, moniulotteisuutensa sekä rikkaat arominsa.

Tastingissa tutustutaan Bollingerin non-vintage sekä prestige cuvée -samppanjoihin. Tervetuloa maistamaan Bollinger Special Cuvée, Bollinger Rosé, Bollinger La Grande Année 2007 sekä Bollinger La Grande Année Rosé 2005.

Tastingin vetäjä: Karl-Frédéric Reuter, Export Area Manager, Bollinger
Paikka: Galleria, Vanhan 2. Kerros
Hinta: 30 e / hlö sis maistettavat viinit
Osta paikkasi tästä

Torstai 21.9. klo 18.30

Laroche – Chablis-viinien pioneeri Ranskan Burgundysta TÄYNNÄ

Larochen perinteikäs viinitalo on ollut Chablis’n viinialueen merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien. Chablis on yksi maailman omaperäisimmistä Chardonnay-viineistä, jossa viinialueen viileys tuo rypäleestä esiin upean hapokkuuden ja raikkauden.

Chablis on erinomainen ruokaviini mm. kala- ja äyriäisruokien kanssa. Tule kuulemaan, miten Suomen paras sommelier Taneli Lehtonen ravintola Murusta yhdistää Chablis-viinejä pohjoismaisiin makuihin. Domaine Larochen Fine wine Ambassador Anne Roque maistattaa upeat viisi Chablis-viiniä kuten mm. Viini-lehden Vuoden valkoviininä 2014 palkitun Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudeveyn ja huippuviini Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Blanchots’n.

Tastingin vetäjät: Taneli Lehtonen, Suomen paras Sommelier 2016&2017, ravintola Muru sekä Anne Roque, Fine wine Ambassador, Domaine Laroche
Paikka: Galleria, Vanhan 2. kerros
Hinta: 20 e / hlö sis maistettavat viinit
Osta lippusi tästä

Varaa paikkasi tastingeihin!
Varaa paikkasi tastingeihin!
Tastingit maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä luottokortilla tai pankkikortilla (VISA, MasterCard, Visa Electron sekä American Express). Maksamasi liput voit tallentaa tai tulostaa heti ostoksen jälkeen. Lippusi lähetetään myös PDF-tiedostona käyttäjätilisi sähköpostiosoitteeseen. Esitäthän lipun tasting-tilan ovella.

Artikkeliin liittyen