Huikeat viinintekijäillalliset 6.3.2023

Ranskalaiset huippuviinit saapuvat Helsinkiin maaliskuun alussa, kun viinintekijät johdattavat suomalaiset viininystävät ruoan ja viinin saloihin viinintekijäillallisilla Pastiksessa, Sekelissä ja Nokassa. Tutustu ja valitse oma elämyksesi!

Ogier chateauneuf du pape viinipullo

Ravintola Sekel

Bulevardi 7, Helsinki

Winemakers Dinner

6.3.2023 Klo 18.30

Viemme teidät aikamatkalle sadan vuoden takaiseen Helsinkiin. Illan erikoismenu yhdistetään ranskalaisiin, kestävän kehityksen periaatteella tuotettuihin upeisiin viineihin - jotta upeista viineistä päästään nauttimaan myös sadan vuoden päästä. Iltaa isännöivät viinintekijä Matthieu Carliez (Vignobles Jeanjean) sekä Master of Wine, viinintekijä Iain Munson (Maison Jeanjean) Kanapeet Vignerons de Camargue - Les Embruns Rosé

*

Klassinen Tartar a la Sekel Domaine Cazes - MACA BEó

*

Kermaista rapukeittoa, porkkanaa ja purjoa Domaine du Causse D´Arboras – L´Autochtone Vermentino

*

Norjalaista turskaa, punaviinikastiketta ja tryffeliä Domaine de Fenouillet – MosaÏque 

*

Duck a l´Orange Domaine du Causse D´Arboras – L´Autochtone Cinsault Le Salut de la Terre - Cave de Castelbarry Terrasses du Larzac

*

Ananaskakkua

Kahvi OJ! Lykke kahvitilat

Hinta 134 € / hlö sis menu ja viinit

OSTA PAIKKASI RAVINTOLA SEKEL >>

Ravintola Nokka

Kanavaranta 7 F, Helsinki

Dinner & Laroche Wines

6.3.2023 Klo 18.30

Perinteikkään Domaine Larochen historia yltää aina vuoteen 1850, jolloin viinitalo perustettiin keski-Ranskassa sijaitsevan Chablis'n kylän sydämeen, l'Obédiencerie-nimiseen entiseen luostariin. Palkittu ja arvostettu viinitalo tuottaa upeita Chardonnay-viinejä – 1980-luvulta alkaen Chablis’n lisäksi myös eteläisessä Ranskassa sijaitsevalla Mas la Chevalièren tilalla.

Upeiden kuuden viinin lisäksi nautitaan viiden ruokalajin herkullinen illallinen. Viinien tarinaa tulee kertomaan viinintekijä Géraud Blanc.

Piipanojan kylmäsavustettua kirjolohta, kyssäkaalia ja piparjuurikastiketta    

*

Rapukeitto                                          

*

Peruna-tattariblini ja muikunmätiä                

*

Tilli-piparjuurivoilla kuorrutettua villikalaa ja paistettuja perunamykyjä

*

Tummaa suklaata ja kahvijäätelöä

VIINIT:

Laroche Chardonnay L 2022 Domaine Laroche Chablis Saint Martin 2022 Domaine Laroche Cuvée Zéro Chablis 2020 Domaine Laroche Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2021 Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2021 Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Clos 2008 magnum

Hinta 149 € / hlö sis menu ja viinit

OSTA PAIKKASI RAVINTOLA NOKKA >>

Ravintola Pastis

Pieni Roobertinkatu 2, Helsinki

Tour de France -viini-illallinen

6.3.2023 Klo 18.30

Entistä ehompana aukeavassa Ravintola Pastiksessa käynnistetään kevät Tour de France-hengessä. Ravintolaan saapuu viinivieraita Ranskan arvostetuimmilta viinialueilta Bourgognesta, Bordeaux'sta ja Rhônesta.

Tervetuloa nauttimaan Pastiksen keittiön neljän ruokalajin maistelumenukokonaisuus sekä upeita viinejä, joista kertovat viinintekijät etunenässä Maison Champyn Dimitri Bazaz.

Illallinen alkaa aperitiivilla, jonka jälkeen päästään maistamaan Maison Champy, Maison Ogier, Cazes, Château Capet Guillier sekä Château Pâtache d’Aux -viinitalojen viinejä. Ilta sisältää neljän ruokalajin maistelumenukokonaisuuden sekä 8 eri viiniä.

Champagne Louis Roederer Collection 243

Paahdettua makrillia, tomaatteja ja tapenadea Maison Champy Pernand Vergelesses 1er Cru En Caradeux 2020 Ogier Châteauneuf-du-Pape Clos de l’Oratoire Blanc 2021

*

Kaninkoipi confit, le puy -linssejä ja tryffelivinegrettiä Château Pâtache d’Aux Médoc 2016 Château Capet Guillier Saint-Emilion Grand Cru 2015

*

Ranskalaisia juustoja ja varsiselleri-pähkinäsalaattia Maison Champy Clos de Vougeot Grand Cru 2008 Ogier Châteauneuf-du-Pape Clos de l’Oratoire Rouge 2012

*

Mille-feuille, mascarpone-kreemiä ja aprikoosia Cazes Rivesaltes Ambre 2013

Hinta 149 € / hlö sis menu ja viinit

OSTA PAIKKASI RAVINTOLA PASTIS >>

06.02.2023