4 x pääsiäisen paras punaviini

Pääsiäispöytään sopivat mehevät punaviinit. Katso 4 viinivinkkiä sekä jutun lopusta 3 maukasta ruokaohjetta karitsasta.

Nederburg punaviini

Löydät pääsiäisen suosituksemme useimmista Alkon myymälöistä. Voit tarkistaa lähimyymäläsi saatavuuden klikkaamalla Alkon logoa tuotteen kohdalta. Tai tilata viinit kätevästi Alkon verkkokaupasta ja noutaa ne toivomastasi Alkon myymälästä tai noutopisteestä.

Nederburg The Winemasters Shiraz

Etelä-Afrikka

Mehevän hilloinen ja täyteläinen Shiraz-rypäleestä valmistettu punaviini on maultaan aavistuksen mausteinen.

Nauti Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon valmistama lammasviini vaikkapa yrttimarinoidun karitsanfileen kanssa.

Vinkki! Nederburg The Winemasters Shiraz toimii erittäin hyvin myös savustetun lampaanpaistin kanssa hienoisten savuisien aromiensa ansiosta.

Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza

Mehevän keskitäyteläinen Tempranillo-rypäleestä valmistettu punaviini Espanjasta tuo kielelle karhunmarjan ja karpalososeen aromeja.

Raimat-viinitalon kestävän kehityksen punaviini sopii erityisesti haudutettujen lammaspatojen kanssa sekä myös perinteisten espanjalaisherkkujen kuten tapasten, chorizo-makkaran ja manchego-juuston kanssa.

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal Organic

Ranska / Rhônen laakso

Hienostunut ja melko täyteläinen luomupunaviini tulee arvostetulta klassikkoviinialueelta Châteauneuf-du-Papesta Ranskan Rhônen laaksosta.

Viinin maussa aistii punaherukkaa, vadelmaa ja kevyttä yrttisyyttä. Pitkä jälkimaku on lempeätanniininen.

Tyylikäs viini sopii erityisesti yrteillä kuten timjamiinilla tai rosmariinilla höystettyjen lammasruokien kanssa.

Finca Las Moras Los Intocables Black Malbec - Viinilehden Löytö-viini

Erittäin täyteläinen ja tuhti argentiinalainen punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. Viini-lehti on antanut myynnissä olevalle vuosikerralle täydet 5 tähteä = Tyylikäs huippuviini. Löytö!

Maussa nousevat Malbec-rypälelajikkeen rehevät aromit – tummat marjat ja luumut. Bourbontynnyrin karamellimaiset aromit korostuvat jälkimaussa. Viini sopii hyvin nautittavaksi myös sellaisenaan pehmeiden tanniiniensa ansiosta.

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.