Katso top 3+1 luomuviinit

Luonnonmukaisesti tuotettua viiniä etsivän ei tarvitse tinkiä valinnanvarasta, sillä Alkon valikoimassa on luomutuotteita jo useampia satoja. Mutta mitä valita niistä? Katso neljä tärppiä ja niille ruokasuositukset.
luomuviinit

Tiesitkö, että luomuviinin on oltava paitsi viljelty luonnonmukaisesti, myös sen valmistusprosessin on täytettävä luomun kriteerit. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi sulfiitteja eli viinin säilyvyyteen käytettäviä rikkiyhdisteitä saa käyttää luomuviininvalmistuksessa vähemmän kuin tavallisissa viineissä.

Valkoviini

Runsaan makuinen, hennon paahteinen ja hedelmäinen Laroche Réserve & Organic Chardonnay L on kotoisin yhdeltä Ranskan arvostetuimmilta viinintuottajilta.

Viini palkittiin kunniamaininnalla Vuoden viinit 2019 -kilpailussa.

Nauti lohen sekä porsas- ja kanaruokien kanssa.

Rosee

Gassier Coteaux d'Aix-en-Provence Organic Rosé on laadukas ja tyylikäs luomuroseeviini tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Ranskasta.

Kuivan raikas ja hennon punaherukkainen rosee sopii kaloille, salaateille sekä kanaruoille.

Psst! Löydät viinin myös näppärässä hanapakkauksessa.

Punaviini

Täyteläisen mehevä ja silkkinen Notre Dame de Cousignac Parcelle du Nord -luomupunaviini tulee Ranskasta Rhônen laakson viinialueelta.

Se sopii hyvin esimerkiksi luomukaritsankyljyksille sekä muille liharuoille.

Isommalle porukalle

Italialainen Pasqua SanZeno Cabernet Sauvignon Merlot hanapakkaus sisältää kolme litraa keskitäyteläistä ja runsaan marjaista luomupunaviiniä grilliruoan tai pizzan ystäville.

Katso ohje helppoihin minipizzoihin