TOP 3 - Alkon verkkokaupan viinitärpit

Millaisia erikoisuuksia löytyy Alkon verkkokaupasta, jotka ovat vain harvojen myymälöiden hyllyillä? Tutustu Altia Akatemian viinivalmentaja Tatu Torikan kolmeen kiinnostavaan tärppiin puna-, valko- ja kuohuviinin ystävälle ja vaikutu viinistä, jota et jokapaikasta löydä.
TOP 3 - Alkon verkkokaupan viinitärpit

Alkon verkkokaupasta voit tilata kaikkia Alkon valikoimista löytyviä tuotteita. Tilaa, maksa ja hae viinit valitsemastasi Alkon noutopisteestä esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Ostokset maksetaan etukäteen tilauksen yhteydessä joko kortilla tai verkkopankissa. Voit tilata vaikka vain yhden pullon kerralla ilman toimitusmaksua. Toimitusaika on 2-4 päivää. Alkon verkkokauppaan pääset painamalla Alkon logoa kunkin viinin kohdalta.

Paahteinen punaviini legendaariselta viinintekijältä

Nederburg The Motorcycle Marvel on Rhônen laakson -tyylinen sekoitus punaisista rypälelajikkeista. Se on kunnianosoitus eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon legendaariselle viinintekijälle Günter Brözelille.

Günter nosti intohimollaan Nederburgin nykyiseen maineeseensa 1950-70 -luvuilla yhdeksi Etelä-Afrikan palkituimmaksi viinitaloksi. Rypäleiden kasvua ja laatua hän tarkkaili ajellen ympäri tarhoja 250-kuutioisella BSA-moottoripyörällä, mistä hän sai lempinimensä Motorcycle Marvel. Lue lisää viinisarjan tarinasta.

Täyteläisessä Nederburg The Motorcycle Marvelissa aistii mausteisuutta, paahteisuutta ja tummaa hedelmää. Se on erinomainen ruokaviini, jonka pehmeät tanniinit ja tasapainoinen happorakenne tukee lihaisia pataruokia.

Aromikas luomuvalkoviini Sauvignon Blanc -pioneerilta

Matua Organic Sauvignon Blanc on vivahteikkaan ryhdikäs luomuviini Uuden-Seelannin ensimmäiseltä Sauvignon Blanc -viinien tuottajalta. Vuonna 1974 Matua valmisti ensimmäiset 400 pulloa Sauvignon Blanc -viiniä mullistaen samalla koko Uuden Seelannin viiniteollisuuden.

Mikä mielenkiintoista, monet Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc -köynnöksistä ovat Matuan viinitarhoilta peräisin olevien köynnösten jälkeläisiä.

Tämä klassinen Marlborough’n Sauvignon Blancin trooppinen hedelmäisyys, aromaattisuus ja mustaherukan lehden aromit tuovat veden kielelle. Raikas aperitiivi toimii hyvin myös kalaruokien, blinien ja sushin kanssa.

Vaalea kuohuviini tummista rypälelajikkeista

Anna de Codorníu Blanc de Noirs -cava on valmistettu tummista Pinot Noir -rypäleistä, mutta on väriltään vaalea, sillä tummien kuorten ei ole annettu värjätä kirkasta rypälemehua ennen käymistä. Tästä syystä viiniä kutsutaan nimellä Blanc de Noirs (= "vaaleaa tummista").

Codorníu on ensimmäinen viinitalo, joka on valmistanut espanjalaisten kansalliskuohuviiniä eli cavaa käyttäen Pinot Noir -lajiketta.

Elegantti ja erittäin kuiva maku on raikkaan hedelmäinen ja siinä aistii Pinot Noir -rypäleelle ominaista marjaisuutta. Nauti vaaleiden kalaruokien ja tapasten kanssa sekä maljajuomana.

Tatu Torikka, Altia Akatemia
Tatu Torikka, Altia Akatemia

Tatu Torikka on Altia Akatemian valmentaja ja viiniasiantuntija, joka on tutustunut paikanpäällä mm. Etelä-Afrikan Paarlissa sijaitsevaan Nederburgin viinitaloon ja Codorniun vaikuttavaan viinikellariin Penedesissä Barcelonan lähellä.

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.