TOP 3 juomavinkit pataruoille

Katso viini- ja olutsuositukset talvisten pataruokien kylkeen sekä nappaa neljä pataruokaohjetta.

pataruokien juomat

Pataruoat ovat usein edullisia ja vaivattomasti uunissa pitkään hautuneita kylmän vuodenajan lämmittäjiä. Niiden maanläheiseen makumaailmaan sopii mutkaton ja maukkaan pehmeä juomavalinta. Hyvä idea on myös lorauttaa padan joukkoon samaa viiniä tai olutta, jota valmiin ruoan kanssa nautitaan!

Chill Out Malbec Organic Fairtrade - Reilun kaupan tuhti luomupunaviini

Tämä ehkäpä Alkon vastuullisimpiin viineihin kuuluva Chill Out Malbec on juuri vaihtanut etikettiään. Luonnonmukaisesti valmistettu Reilun kaupan viini matkaa Suomeen rahtilaivassa isossa viinitankissa, jolloin kuljetuksen hiilijalanjälki on suhteellisen matala, sillä pullotus tapahtuu vasta Suomessa.

Mehevän täyteläinen ja tumman kirsikkainen Chill Out on pullotettu kierrätettävään 100 %:sesti kierrätetyistä PET-muovipulloista valmistettuun litran kokoiseen rPET pulloon. Nauti Chill Out Malbec erityisesti mausteisemman härkäpadan kanssa ja lorauta pullosta pari desiä padan joukkoon.

O'hara's Irish Stout Nitro 4,2 % - paahteinen irkkuolut

Paahteinen irkku-stout on oluenystävien valinta talven pataruoille! O'haran runsasvaahtoinen ja keskiasteisesti humaloitu maku toimii erityisesti possu- ja nautapatojen kanssa. Käytä myös padan liemessä olutta, kuten perinteisissä merimiespihveissä. Katso ohje.

Löydät O'haran valikoiduista Prismoista ja S-marketeista.

Cune Reserva 37,5 cl - täyteläisen mehevä Riojan pikkupullo

Kevyen tamminen, täyteläinen ja kypsän karpaloinen punaviini tulee yhdeltä Espanjan arvostetuimmilta viinialueilta Riojasta. Näppärä puolikas eli 37,5 cl kokoinen pullo sopii hyvin kahdelle hengelle. Nauti tuhdimpien riistapatojen tai burgundin padan kanssa.