Tosimiehen Boeuf Bourgoignon eli Burgundin pata äidin reseptillä
Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Katso viini- ja olutsuositukset talvisten pataruokien kylkeen sekä nappaa neljä pataruokaohjetta.
Pataruoat ovat usein edullisia ja vaivattomasti uunissa pitkään hautuneita kylmän vuodenajan lämmittäjiä. Niiden maanläheiseen makumaailmaan sopii mutkaton ja maukkaan pehmeä juomavalinta. Hyvä idea on myös lorauttaa padan joukkoon samaa viiniä tai olutta, jota valmiin ruoan kanssa nautitaan!
Tämä ehkäpä Alkon vastuullisimpiin viineihin kuuluva Chill Out Malbec on juuri vaihtanut etikettiään. Luonnonmukaisesti valmistettu Reilun kaupan viini matkaa Suomeen rahtilaivassa isossa viinitankissa, jolloin kuljetuksen hiilijalanjälki on suhteellisen matala, sillä pullotus tapahtuu vasta Suomessa.
Mehevän täyteläinen ja tumman kirsikkainen Chill Out on pullotettu kierrätettävään 100 %:sesti kierrätetyistä PET-muovipulloista valmistettuun litran kokoiseen rPET pulloon. Nauti Chill Out Malbec erityisesti mausteisemman härkäpadan kanssa ja lorauta pullosta pari desiä padan joukkoon.
Paahteinen irkku-stout on oluenystävien valinta talven pataruoille! O'haran runsasvaahtoinen ja keskiasteisesti humaloitu maku toimii erityisesti possu- ja nautapatojen kanssa. Käytä myös padan liemessä olutta, kuten perinteisissä merimiespihveissä. Katso ohje.
Löydät O'haran valikoiduista Prismoista ja S-marketeista.
Kevyen tamminen, täyteläinen ja kypsän karpaloinen punaviini tulee yhdeltä Espanjan arvostetuimmilta viinialueilta Riojasta. Näppärä puolikas eli 37,5 cl kokoinen pullo sopii hyvin kahdelle hengelle. Nauti tuhdimpien riistapatojen tai burgundin padan kanssa.
Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Merimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Käytä liemessä tummaan olutta ja anna hautua pitkään.
Katso resepti »