Viinilehden LÖYTÖ-viinit – katso 4 suosittua hanaviiniä

Vain harvat viinit saavat Viinilehdeltä hinta-laatusuhteeltaan parhaimman mahdollisen arvion eli Löytö. Ihastu Löytö-viineihin!

löytö_hanaviinit

Viinilehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistelevat sokkona suurimman osan Alkon vakiovalikoiman noin 3000 viinistä ja useita satoja tilausvalikoiman viinejä.

Kokosimme parhaimman hinta-laatuarvion saaneiden hanaviinien joukosta 4 suosikkia, 2 valkoviiniä ja 2 punaviiniä – ole hyvä:

Devil's Rock Riesling – Alkon myydyin Riesling-viini

Viinilehden arvio

Puhdaspiirteinen, kypsän hedelmäinen tuoksu muistuttaa persikasta, omenasta ja sitruksisuudesta - myös hennosta kukkaisuudesta. Runsaan hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Vienosti makeuttakin tarjoavasta viinistä voi lisäksi erotta ananasta, persikan kiveä - myös aprikoosia. Maukas ja eloisa maku ryhdittyy reilusta hapokkuudesta. Viini onkin miellyttävästi tasapainossa ja kokonaisuus jättää kevyesti suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen ruokaviini noutopöytään. Myös vaikkapa voimakkaamminkin maustettujen ruokien seuraan.

Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Löytö

Vinkki! Löydät Devil's Rock Rieslingin Alkoista myös normaalikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Passi Reali Organic Chardonnay – luomuvalkoviini Italiasta

Viinilehden arvio

Kypsän hedelmäinen, melko leveä tuoksu. Siinä on hunajamelonia, makeaa punaista omenaa, ananasta sekä paahteisia ja kermaisia aromeja. Runsaan leveä ja kypsän hedelmäinen, mutta kuiva maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Täyteläisestä suutuntumasta voi erottaa myös hyvin kypsää persikkaa ja pähkinäisyyttäkin. Leveä maku saa tasapainoa hapokkuudesta, joka kantaa viiniä varsin pitkään, paahteisen tammiseen ja mausteiseen jälkivaikutelmaan.

Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus

Grillattu tai paistettu vaalea liha ja punalihainen kala.

Lindeman's Bin 50 Shiraz – takuuvarma suosikkipunaviini

Mehevän hilloinen Lindeman's Shiraz on monen suomalaisen punaviinisuosikki. Viinin hanapakkaus on 100 %:sti kierrätettävä kahvaa ja viinipussia myöten.

Viinilehden arvio:

Tummasävytteisen mehukas ja mehevä, avoin tuoksu. Siinä on makeaa karhunvatukkaa, mustikkaa, mustaherukkaa ja tummaa kirsikkaa.

Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinin pehmeästä suutuntumasta voi erottaa lisäksi hentoa kahvia ja muhevaa multaisuuttakin. Mehukas maku saa ryhtiä kypsästä tanniinisuudesta, tummaa kirsikkaa muistuttavasta hapokkuudesta ja pippurisesta mausteisuudesta. Viini jättää suunmyötäisen muhevan jälkivaikutelman.

Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus:

Yleisviini tummien liharuokien sekä kovien, suolaisten juustojen seuraan.

Tarapacá Santa Cecilia Merlot Carmenère – edullinen Löytö-punaviini

Palkitun chileläisen Tarapacá-viinitalon hedelmäiset viinit sopivat monen suomalaisen makuun. Löydät Alkon valikoimasta yli 15 erilaista viiniä Tarapacán valikoimasta.

Viinilehden arvio:

Avoin ja aromikas, rehevän marjainen, mustaherukkaa, puolukkaa ja kirsikkaa - myös luumua ja vihreitä paprikoita muistuttava tuoksu. Melko runsas maku toistaa tuoksun aromit ja on suutuntumaltaan varsin pehmeä. Makea mausteisuus ja pehmeät tanniinit ryhdittävät kokonaisuutta ja kantavat viiniä herukkaiseen, hieman kahviseen, tasaiseen jälkivaikutelmaan.

Kolme tähteä = Laadukas ja hyvin tehty Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus:

Monikäyttöinen yleisviini liharuokien kumppaniksi. Myös täyteläiset pastat ja pizzat.