Makupari: viini ja mansikat

Makeat ja maistuvat mansikat ovat kautta aikojen kuuluneet suomalaisten kesän suosikkiherkkuihin. Punainen marja on parhaimmillaan kuohuviinin tai makean valkoviinin kanssa.
Makupari: viini ja mansikat

Tummanpunaisiksi kypsyneet, makeat mansikat ovat varma merkki kesästä. Pelloilla kasvavat herkut maistuvat suoraan suuhun poimittuna tai kesäisten jälkiruokien täytteenä. Kesä-heinäkuussa parhaimmillaan olevat marjat ovat torikauppiaiden ykköstuote ja moni myös pakastaa herkullisia mansikoita. Pakkasesta sulatetut runsaasti C-vitamiinia sisältävät mansikat muistuttavat helteisestä kesästä keskellä talveakin.

Kevyen ja raikkaan makuinen mansikka sopii hyvin yhteen kesäisten juomien kanssa.

Parhaalta mansikat maistuvat makeiden valkoviinien kuten rieslingien ja puolikuivien kuohuviinien kanssa. Taivaallinen yhdistelmä syntyy klassisesta mansikka-samppanjamakuparista. Valitse samppanjaksi aromikas ja tyylikäs Louis Roederer Brut Premier.

Tiesitkö että...

Mansikat ovat alun perin kotoisin Chilestä. 1800-luvulla Chilen lajike risteytettiin itäamerikkalaisen virginianmansikan kanssa ja tästä risteytyksestä syntyi tänä päivänä viljelykasvina käytettävä puutarhamansikka.

Myös aidoista mansikoista ja kuohuviinistä valmistettu Fresita on luonnollisesti loistava kumppani mansikoille. Kesäjuhlien alkumaljaksi sopiva kauniin punainen juoma taipuu myös booliksi. Lisää booli- ja kannujuomiin mansikkaa tuomaan makua ja näyttävyyttä.

Kokeile jälkiruokaresepteistä esimerkiksi kesäistä mansikka-mascarponekakkua, mansikkasorbettia tai makeita kuohuviini-marjahyytelöitä.

Fresita jäädyke

Ihanan mansikkainen Fresita-kuohuviini sopii hyvin myös helppojen mansikkajäädykkeiden valmistamiseen.

Mansikkasorbetti smetanalla ja tuoreilla mansikoilla

Herkullisen mansikkasorbetin valmistuksessa käytetään kuohuviiniä.

Kesäinen mansikkasalaatti

Kesäisen salaatin kaveriksi sopii parhaiten puolikuiva rose- tai kuohuviini.