3+1 Riesling-viiniä eri ruoille & tilanteisiin

Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
kung fu girl riesling valkoviini

Riesling-rypäleen monipuolisuuden ansiosta viinejä on helppo yhdistellä erilaisten ruokien kanssa. Kuivat Rieslingit toimivat erinomaisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa, erityisesti kuhan, siian tai ahvenen seurassa.

Puolikuivat Rieslingit rauhoittavat puolestaan tulisen ruoan poltetta ja siksi niitä kannattaa tarjota esimerkiksi mausteisen aasialaisen ruoan kanssa.

Tutustu Riesling-vinkkeihin

Kungfu Girl Riesling

Puolikuiva Kungfu Girl on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen Kungfu Girlin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan, katso sushi bowlin ohje

Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa. Lue lisää viinin tarinasta.

Chill Out Organic Riesling

Kuiva ja raikas luomu-Riesling on ympäristöystävällisessä PET-muovipullossa. Siinä on 40% pienempi hiilijalanjälki lasipulloon verrattuna ja se on myös kevyempi kuljettaa ja viilenee nopeammin. Kukkean hedelmäinen viini sopii kevyille kala- ja kasvisruoille.

Viini on vegaaninen eli sen kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Psst! Tutustu myös Chill Out -sarjan toiseen Rieslingiin isommassa pakkauskoossa: Chill Out Organic Riesling 3 litran hanapakkaus tulee niinikään Saksan luomuviinitahoilta

Korrell Riesling vom Tonmergel

Saksasta Nahen viinialueelta tulee arvostetun Korrellin viinitilan hapokkaan sitruksinen ja kuiva huippu-riesling.

Mineraalisen raikas viini sopii erinomaisesti esimerkiksi vaaleiden kala- ja kanaruokien kanssa nautittavaksi.

Rieslingien klassikkoja ovat Ranskassa Alsacen viinialueella valmistetut hunajaiset ja hennon petroliset huippuviinit.

Trimbach Riesling Réserve

Kuiva, erittäin tyylikäs ja runsaan makuinen klassinen alsacelainen. Nauti esimerkiksi grillatun lohen ja parsan kanssa. Viini sopii erinomaisesti myös äyriäisille, joten kannattaa pitää se mielessä loppukesän rapuaikaan.

Viini palkittiin pronssimitalilla Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa.

Sushi bowl

Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.